top of page

Velké srovnání cen vstupů do deseti nejznámějších ZOO v ČR

Kolik si letos budete muset připravit na návštěvu zvířátek v nejznámějších českých zoo v hlavní sezoně? Zjistíte v rychlosti blesku v naší tabulce.

 

Přemýšlíte kam se letos vydat s dětmi za zvířátky do zoo? Připravila jsem pro vás srovnání cen největších zoologických zahrad v České republice.



Vstupné do zoo - srovnání cen


Kam se to vyplatí a kde je naopak potřeba připravit se na vítr v peněžence? Nejdražší vstupné zaplatíte v Praze a Dvoře Králové, nejlevněji je naopak zoologické zahradě v Olomouci, Táboře nebo Jihlavě. Přehled aktuálních cen vstupného najdete v tabulce níže.


*Některé zoo nabízejí slevy za nákup vstupenek online nebo při platbě kartou.


Rodinné vstupné - srovnání cen


V některých zoologických zahradách je možné využít při návštěvě s dětmi rodinné vstupné (Například v pražské zoo zahrnuje nabídka rodinného vstupného vstup až čtyř dětí). Některé zoo nabízejí pouze možnost nákupu více vstupových nebo sezónních permanentek.


* Slouží pouze ke srovnání - pro bližší informace o jednotlivých druzích rodinných a permanentních vstupenek doporučuji navštívit oficiální web vybrané zoo.


 

Vytvořte si krásné rodinné vzpomínky s Dováděníkem - dětským zážitkovým deníkem.

 

Parkování u zoo - srovnání cen


V neposlední řadě je u návštěvy zoo nutné myslet také na poplatky za parkoviště, které jsou například v pražské zoo celkem astronomické. Jinde zase není kapacita parkoviště dostatečná. Nabízí se proto také zvážit variantu dopravy MHD.



I když jsou finance jistě rozhodujícím kritériem, ne vždy levnější vstupné znamená výhru. Je pochopitelné, že větší zoologické potřebují na fungování také větší rozpočet. Proto se určitě nebraňte zážitkům z okouzlujících zoologických zahrad ze všech koutů naší republiky. Každá je v něčem svá a jedinečná.


ZOO Praha


Například v pražské ZOO máme moc rádi dětskou zoo s možností krmit domácí zvířata a v letních měsících také využít dětského brouzdaliště, vedle kterého se nachází dětská tramvaj. V přední části zoo najdete také obrovské dětské hřiště.


Vodní prvky pro děti v zoo Praha

Co se týče zvířat náš oblíbený výběh je ten s gorilami a tučňáky. Najdete tu ale také třeba ledního medvěda a krásný výběh pro slony. Ten je od hlavního vchodu trochu vzdálen, ale můžete se k němu přiblížit úžasnou starou jedno sedačkovou lanovkou (cena stejná jako lístek na MHD). U slonů se mimo jiné nachází i bezva restaurace, jedna z mála, kde si objednáte i zdravější nesmažená jídla. Doporučuji s dětmi navštívit. Dát si tu můžete třeba jahodové knedlíky, nebo omáčku s rýží.


ZOO Dvůr Králové


Tahle zoologická zahrada se jako jediná pyšní Safari, které můžete absolvovat buď místním Safari busem nebo dokonce vlastním autem. Zoo ve Dvoře nabízí také zajímavou možnost ubytování v tematicky laděném Safari resortu.


Africká vesnička dětské hřiště v zoo Dvůr Králové

Také ve dvorské zoo mají krásné centrální dětské hřiště, které najdete u zadního vstupu do zoo. Další zajímavostí pro děti je pak africká vesnička - systém domečků na hraní.


Toužíte-li po větším zážitku nebo třeba originálním dárku k narozeninám pro děti, můžete si připlatit a rezervovat krmení zvířat, tato možnost je jistě možná ve více zoologických zahradách. My ji máme ale ze Dvora a bylo to úžasné.


Krmení žiraf zoo Dvůr Králové

Plánujete výlet do královédvorské zoo? Inspirujte se tipy na výlety s dětmi ve Dvoře Králové a okolí.


ZOO Zlín

Zlínská zoo je opravdu krásná a výlet i vzdálenějším Pražanům určitě doporučuji. Největší zážitek z celé zlínské zoo máme z krmení rejnoků, které si můžete pohladit a občerstvit je přímo z ruky malou chobotničkou.


Krmení rejnoků v zoo Zlín - krmení zvířat

Plánujete výlet do Zlína? Inspirujte se dalšími výlety v našem článku Ve Zlíně s dětmi.


ZOO Plzeň


V ceně vstupného do zoo v Plzni je také prohlídka botanické zahrady, která je součástí komplexu. Zoo je dále propojená s Dino parkem, který je ale zvlášť zpoplatněn. Vstupenka do dinosauřího parku lze zakoupit u hlavního vchodu do zoo společně se vstupem za zvířátky nebo samostatně.


 
 

Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru další inspirace na rodinnou zábavu a výlety.


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page