top of page

Housesitting - levný způsob cestování pro milovníky zvířat

Unikátní způsob cestování, který sníží vaše cestovní náklady na minimum. Jde to i s dětmi!

Kde hledat příležitosti housesittingu a co od nich očekávat.

 

Na pláž, do hor, do města či na ves. Tenhle způsob cestovní vám nabídne možnost objevovat svět s maximální úsporou financí. Vyměňte možnost bydlení na krásných místech po celém světě za trochu společnosti místním domácím mazlíčkům. Jak přesně to funguje, kde se přihlásit a jak ušetřit maximum? Pojďme začít pěkně po pořádku.


Co je to vlastně housesitting


Housesitting je služba hlídání domu či bytu v době, kdy jsou jeho majitelé z pracovních či osobních důvodů pryč. Je to zajímavá možnost, jak poznat nový kout země a celkem zásadním způsobem snížit náklady.


Povinnosti


Kromě udržování domu v čistotě bývá Housesitting velmi často spjatý také s hlídáním a péčí o domácí mazlíčky. Jejich venčení, mazlení a udržování v psychické pohodě. Vaším úkolem je zkrátka zařídit, aby byli sytí a šťastní, než se jejich majitelé vrátí.

Dále bývá častým požadavkem požadováno zalévání květin, vybírání poštovní schránky, případně další práce spjaté s péčí o dům, zpravidla se ale nejedná o žádné zásadní fyzické práce, ale spíše klasickou údržbu jako třeba vybrat síťkou hmyz z bazénu aj.

House_sitting_s_detmi

Finance


Housesittingem si peníze nevyděláte, zároveň za pobyt v cizím domě také nic neplatíte. Jednoduše dostanete za službu hlídání domu a zvířete ubytování zdarma. A to je skvělý způsob, jak poznat místní prostředí a užít si dovolenou třeba u moře nebo na horách.


Nejvyšší investicí tak pro vás bude cesta na místo (letenka/autobus/nafta) a strava. Jíte ale přece i v Čechách. K dispozici máte celý dům, můžete si pohodlně uvařit a neutrácet v místních restauracích, takže vzhledem k tomu, že jíte i doma, je tato částka téměř zanedbatelná a s cenami, které byste platili v případě cesty na vlastní pěst nebo dokonce s cestovní kanceláří je takový výlet absolutně nesrovnatelný.

DOvolena_s_detmi_u_more

Lokality


Housesitting je oblíbeným způsobem služeb zejména na západ od České republiky. V Evropě se můžete těšit na nabídky ve velkém z Německa, Francie, Španělska, Portugalska, Švýcarska a mnoha dalších zemí. V nabídce příležitostí však jednoznačně vítězí Velká Británie.

Dovolena_s_detmi_na_horach

Pokud byste rádi vycestovali mimo evropské země, pak se můžete těšit na nabídky zejména z Ameriky, Kanady a Austrálie. Neznamená to samozřejmě, že jinam se nepodíváte. Registrovat se mohou majitelé domů z celého světa. Stejně tak vy můžete nabídnout k hlídání svůj dům, když chcete jet na dovolenou. Česká mentalita to ovšem není ochotna tak často postoupit (a já to chápu, jsem taky Čech a nedokážu si poskytnutí svého domu a psa cizímu člověku představit), ale v ostatních částech světa to funguje celkem bravurně.



Jak to celé funguje


Zásadním krokem je registrace na webovém portálu Trusted House sitters, který sdružuje nabídku a poptávku. Tady si můžete volně pročítat jednotlivé nabídky, které si můžete dle vašich požadavků blíže filtrovat.


Výběr tak můžete zaměřit na specifické datum, délku pobytu, požadavky lokality (například u pláže nebo v horách) či nutnost, bezbariérového přístup nebo vysokorychlostního WiFi připojení. Některé housesittingy dokonce nabízejí k hlídání vypůjčení auta, což je úžasná možnost, jak poznat okolí.


Pokud vás nějaká nabídka opravdu osloví a vy chcete majitele domu oslovit, pak je ovšem třeba zaplatit roční členský poplatek, který vám zajistí možnost oslovit neomezený počet nabídek po dobu 365 dní.



Dá se vyrazit s rodinou nebo dětmi?


Ano, na housesitting můžete vyrazit sólo i s rodinou a dětmi. Důležité je ale zadat váš požadavek do filtru vyhledávání. Ne každý si totiž více osob v domě přeje, ne každý má rád děti a ne ke každému domácímu mazlíčkovi jsou také děti vhodné. Přesto však na portálu najdete značné množství.

 
Dovadenik_dovolena_s_detmi

Uchovejte si nejkrásnější zážitky z dětských let v zážitkové foto knize pro malé neposedy. Originální vzpomínková kniha Dováděník k dostání na našem e-shopu.

 

Jak na žádost


Je jen na vás na kolik nabídek zareagujete, samozřejmě čím více flexibilní jste, tím větší šanci, že někam vyrazíte máte. Konečný výběr housesittera je ale samozřejmě na majiteli nemovitosti, takže i méně může někdy znamenat více.


Velice důležité je si kvalitně a podrobně vyplnit profil, vložit fotografie a poskytnout o sobě co nejvíce relevantních informací. Jste pro vlastníka domu přeci jen cizí člověk a váš profil to je jediné, podle čeho se z prvních chvílích může rozhodnout. Pečlivost se vyplácí, může vás dostat na krásná místa.


Hodnocení a reference


Pro majitele mazlíčků je samozřejmě velice důležité hodnocení vašich služeb. Proto si dejte při vašich pobytech záležet. V rámci svého profilu si můžete zažádat přátele či zaměstnance k zaslání hodnocení vaší osoby, stejně tak je možné profil propojit s LinkedIn nebo AirBnb profilem, aby jste se stali pro majitele dostatečně důvěryhodnými.

Cestování_s_dětmi

Platí se něco?


Jak už bylo zmíněno výše, přístup nabídkám je zdarma, pro získání housesittingu je ale nutné zakoupení ročního členství. To se může na první pohled zdát jako celkem velká částka. Investice se vám však zaplatí během prvních pár dní prvního sittingu.


Aby se vám lépe rozhodovalo, jestli housesitting vyzkoušet, mám pro vás na konec článku překvapení v podobě 25%slevy na celé členství. Fuu, čtvrtka výdajů je už zaplacena, na vás je už udělat ten poslední krok.



Co Vám housesitting přinese?


Tento způsob cestování vám dá příležitost poznat jiné kultury i mentality, vydat se na výlety do úžasné přírody či za kulturními památkami a ušetří vám spoustu peněz. Dětem navíc jaký skutečný život jinde, ve skutečném domě skutečné země, nejen její turistické hotelové části), jak žijí jiní lidé, co obnáší péče o domácího mazlíčka a naučí se spoustu nového.


Náš Jonáš díky cestování vnímá absolutně přirozeně používání cizích jazyků, učí se že v každé zemi je příroda i počasí jiné, a že každý kout země je jinak zajímavý. Učí se zodpovědnosti, samostatnosti a pečovat o druhé. Učí se, že všechno se netočí jenom kolem něho, a že pokud chce objevovat svět, je nutné být dochvilný, silný, vytrvalý a trpělivý. Ať si kdo chce, co chce říká, cestování je pro děti přirozený a zábavný způsob učení, který navíc baví i rodiče :-).



Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru novinek a další vám neuniknou.


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page