top of page

S dětmi v Peci pod Sněžkou

Hory s dětmi to není jen nekonečné brázdění svahů, inspirujte se našimi tipy na výlety a aktivity v okolí Pece pod Sněžkou a zpříjemněte si svůj pobyt zážitky, které budou děti bavit.

 

Vyrážíte s dětmi na hory do Krkonoš a hledáte tipy, jak je jim zpestřit den? Loňský rok jsme strávili měsíc v okolí Pece pod Sněžkou a sbírali pro vás tipy na zábavu pro celou rodinu. Inspirujte se.


Bobová dráha Relax park Pec Pod Sněžkou


Celosezónně otevřenou bobovou dráhu najdete cestou ke stanici na Sněžku, není z nejlevnějších, ale alespoň tu jednu jízdu pro zážitek stojí za to vyzkoušet.


Každé sáně jsou pro jednoho nebo dva pasažéry a rychlost jízdy si regulujete sami pomocí brzdící páky, takže na nich můžete svézt i menší děti.

V létě můžete využít také služeb vedlejšího parku Lemuria s klouzačkami a dalšími atrakcemi pro děti.


Na sáňkách z Černé Hory do Jánských Lázní


K Černé hoře se z Pece pod Sněžkou dostanete pohodlně a zdarma díky kyvadlovému skibusu, který tu během zimní sezóny funguje.


Tady si můžete půjčit sáňky nebo se vypravit s vlastním vybavením lanovkou nahoru.

V dolní stanici lanovky si můžete prohlédnou pěknou maketu městečka, a pak se dále kochat výhledy z kabinkové lanovky.

Na vrcholu už stačí jen nasednout na sáňky či boby a vydat se na vyjížďku po vyznačených šipkách, které vás dovedou až na začátek trasy u spodní stanice lanovky s parkovištěm.

Cestou vás čekají krásné výhledy a spousta zábavy. Jestli sjedete trasu na jeden zátah nebo si budete dělat zastávky na stavění sněhuláků a andílky záleží jen na vás. Nezapomeňte si vaše dovádění důkladně nafotit a poznamenat do vašeho Dováděníku, knížky nejkrásnějších dětských vzpomínek.

Dovadenik_na_horach

Při tomto výletu doporučuji sledovat sněhové podmínky. Pro maximální požitek z jízdy si proto snažte naplánovat výlet na den, kdy má sníh příjemnou sáňkovací konzistenci.


Dětská stezka cestou k lanovce na Sněžku


Ať už míříte za výhledy na kopec nebo jen hledáte tip na pěknou procházku kousek z města, využít můžete pěší stezku k lanovce na Sněžku, kde na vás čeká několik stanic zábavných úkolů pro děti zakončených větším dětským hřištěm s prolézačkami.

Pokud bude velký mráz nebo příliš mnoho sněhu (což nám zatím letos asi nehrozí) pak možná nějaké z aktivit nebudou fungovat.

Pro lepší orientaci přikládám ještě mapu stezky s jednotlivými zastávkami, které končí u spodní stanice lanovky na Sněžku.

Mapa_stezky_pro_deti_Pec_pod_snezkou

Další podobnou stezku, kterou můžete hravě absolvovat i s kočárkem (po asfaltové málo frekventované silnici) najdete při procházce z hlavní křižovatky v Peci (přejdete most a dáte se cestou za řekou). Další necelé 2 kilometry vás čeká procházka ve stínu lesa s asi 7 zastávkami pro děti. Vyjdete nedaleko skibusové zastávky Velká Úpa, odkud se pohodlně dostanete zpět do Pece.


Cesta přírodou k lanovce


Hledáte-li další alternativní možnosti procházky, pak se můžete vydat také menší zadní cestičkou přes most okolí rybníka (přehrada v bukovém údolí naproti bobové dráze Relax park) až ke spodní stanici lanovky na Sněžku. Chcete-li se sem přiblížit skibusem, dojeďte na zastávku ke Kapličce). Užijete si tu většího klidu a cestou můžete pozorovat zurčící potůčky, ryby nebo ptáčky.

Lanovkou z Růžohorek zpět na sáňkách do Velké Úpy


Rozhodnete-li se vydat na výlet lanovkou, pak se vám nabízí možnost výjezdu do horní stanice na Sněžku, nebo můžete vystoupit v mezistanici Růžová hora, odkud vede krásná pozvolna cesta až k lanovce Portášky.

My si tento výlet užili sjezdem na bobu, ale cestu je samozřejmě možné využít i ke krásné procházce. Cestou se můžete občerstvit a pohrát na horské boudě Růžohorky nebo v restauraci na Portáškách (počítejte s cenami s vysokohorskou přirážkou). Z obou míst jsou absolutně nádherné výhledy.

Lanovkou na Portášky


Pokud preferujete kratší výlet, je možné vynechat výjezd kabinovou lanovkou a pěší procházku a vyjet z Velké Úpy, kam se dostanete skibusem přímo na Portášky, kde je u místní restaurace pěkně dětské hřiště. Opodál se nachází také úžasná Herní krajina Pecka, ta je ale během zimních měsíců uzavřena.

Restaurace Lovecká chata + dětský koutek a ovečky


Hledáte-li další inspiraci kam na dobré jídlo, pak nesmíte minout maličkou restauraci Lovecká chata s příjemnou obsluhou a dětským koutkem, který vám dopřeje vychutnat si jídlo v relativním klidu.

Obchůdek Laskavaa


Pohybujete-li se v centru města, pak bych vám na místo návštěvy klasického infocentrum se serepetičkami jednoznačně doporučila zastavit se v malém obchůdku s designovými hračkami, doplňky, serepetičkami a květinami s názvem Laskavaa.

Má úžasnou atmosféru, příjemnou obsluhu a kromě spousty zajímavé inspirace na dárky či pro potěšení tu najdete i naši knížku Dováděník, do které si můžete zaznamenat nejkrásnější dětské zážitky vašich dětí.


Dováděník_koupit

Klondike lezecká stěna, skate rampa i hudební klub


Máte-li zálusk na trochu pohybu pro odvážnější sportovce, pak můžete využít vedlejšího klubu Klondike, kde se nachází menší lezecká stěna a skate rampa. Mnohé ale jiste spíše zaujme kulturní nabídka akcí a koncertů. Jestli tedy hledáte noční zábavu pro dospělé, pak tady si jistě zařádíte.

Klondike_koncerty_Pec_pod_snezkou

Na lyže či snowboardy


Samozřejmě na horách nesmíme opomenout ani sportovní zimní radovánky, které jsou tu nakloněny nejen dospělým, ale i dětem. Najdete tu několik cvičných pásů (my využívali menší na Portáškách, ale další najdete i sjezdovek v Peci. K pásu je samozřejmě možné pronajmout si i školeného instruktora, což jsme osobně nevyužili.

Rolby, skútry, pásáky


Především kluky (méně pak milovníky klidu) jistě nadchne ruch strojů na hlavní ulici z centra Pece pod Sněžkou směrem k lyžařským vlekům. K vidění je tu každou chvíli nějaká zajímavost v podobě sněžných skútrů, taxi roleb, skibusů či aut na pásech. Pro malé motoromily úžasná podívaná.

rolba_dite

Lanovkou na Sněžku


Pokud vám to počasí a větrné podmínky dovolí, určitě byste neměli vynechat výlet na Sněžku, nejvyšší horu České republiky.

lanovka_Snežka

Dostanete se tam pohodlné lanovkou, ale můžete také cestu různé kombinovat různými způsoby s turistikou. Vyjet můžete třeba jen do mezistanice a dál dojít pěšky nebo si naopak užít výhledy cestou dolů.

Nezapomeňte si ale před výletem dopředu ověřit, jestli lanovka jezdí, až do horní stanice, občas se totiž stává, že je kvůli větru přístupná pouze mezistanice na Růžové hoře.

Kam v Peci s dětmi, když prší


Když vám počasí nepřeje, můžete se vydat na výlet ski busem do bazénu Aquacentrum Janské Lázně nebo na Krakonošovu výstava ve Svobodě nad Úpou, tu najdete v místním infocentru u hlavní silnice. Součástí infocentra je i úžasná dětská hernička. Hned vedle pizzerie a burgrárna, kde mimo jiné najdete také indoor minigolf.

Pokud máte zálusk i na vzdálenější výlety, pak můžete v okolí vyzkoušet také třeba zimní středisko v Mladých Bukách, kde je bezva pás na učení lyžování pro nejmenší. Nachází se tu také bobová dráha. Když je teplo, pak se hned vedle můžete těšit s pěkného dětského parku Baldův svět, v zimě je ale bohužel zavřený, stejně je na tom i pohádková stezka v Malé Úpě, která v zimních měsících není v provozu.

V neposlední řadě je pak krásným tipem na výlet také Stezka korunami stromů, odkud se můžete těšit výhledy do dalekého okolí.

Stezka_korunami_stromu_Krkonose

Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru novinek a další bezva tipy na výlety vám přiletí rovnou do vašeho e-mailu.





Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page