top of page

Herní krajina Pecka

Skvělý tip na výlet pro rodiny s dětmi v Peci pod Sněžkou. Krásná příroda, výhledy i aktivity pro děti.

 

Máte rádi turistiku a chcete si hrát? Pak vás jistě nadchne výlet do Herní krajiny na vrcholu sjezdovky Portášky nedaleko Pece pod Sněžkou.


Na co se těšit


Herní krajina je kombinací dřevěných prolézaček a zábavného vzdělávacího systému, díky kterému se děti dozvědí zajímavé informace že světa zvířecích obyvatel.

Co si ale budeme povídat, čtení informací je tu pro děti na druhém místě. Na dovádění je lákají krásné dřevěné stavby a průlezky s klouzačkami.

Vy si tam můžete na chvilku odpočinout a pokochat se zdejší krásnou přírodou krkonošského národního parku, nebo se na chvíli vrátit do dětských let a zablbnout si s dětmi.

Po výjezdu lanovkou se můžete zorientovat pomocí mapy, upřímně to ale není příliš potřeba. Atrakce jsou vidět už z dálky a děti potáhne přirozený pud hrát si.


Atrakce


V lese na vás čeká stezka dřevěnými lávkami, které vás zavedou do čapích hnízd, kde si zataháním za provaz můžete vyzkoušet otevřít čápovi zobák.

Za nás nejkrásnější atrakcí je dřevěná socha rysa v nadživotní velikosti, kterým mohou děti prolézat.

Stejně tak se mohou těšit na obří mravence a další aktivity jako třeba kuličkovou dráhu.


U horní stanice lanovky je možnost zakoupení dřevěné kuličky (byla vyprodaná), ale my jsme si vystačili s plastovou kuličkou po jiné hračce z automatu, kterou jsme naplnili hopíkem. Lepší by jistě bylo vyplnit celý vnitřní obsah třeba hlínou, ovšem i toto svůj účel splnilo.


Deník zážitků


Vzpomínáte rádi na společná dobrodružství? Pak vám nesmí chybět DOVÁDĚNÍK - unikátní vzpomínkový deník, vybízející ke splnění 33 úkolů, které by mělo splnit každé dítě dříve, než vyroste.

Objednejte si Dováděník na našem e-shopu a potěšte děti originálním dárkem do něj čeho školního roku nebo pod stromeček.


OBČERSTVENÍ


Dostanete-li hlad, pak nemějte žádné obavy. Jen pár kroků odsud je Portášova bouda, kde můžete posedět, ohřát se či naopak vyhrát se na sluníčku a odpočinout si.


Pro neposedy je naštěstí pěkně vyžití i tady. Počítejte ale, že ceny jsou tu trochu s vysokohorskou přirážkou, pro nějaká ta svačina na cestu jistě taky bodne.

Kudy kam?


Vyrazíte-li téměř odkudkoliv z Čech, pak bude nejbližší možností cesta do Velké Úpy, kde můžete zaparkovat auto hned pod lanovkou. Na to, že jste na správném místě vás upozorní velký dřevěný mravenec kousek od silnice.

Odtud vyjedete na kopec před vámi a jste přímo u herní krajiny. Nezapomeňte se informovat, jestli je lanovka v provozu (nenechte se mýlit, i když zrovna stojí, nemusí to znamenat, že nejezdí). Aktuálně vyváží turisty každých 30minut.

Do herní krajiny se můžete dostat i dalšími alternativními cestami. A to pěšky od spodní stanice lanovky Portážky (1,5km pod lanovkou nebo 4,5km po cestě). Nebo můžete návštěvu spojit s výletem na Sněžku. Pro zpáteční cestě stačí vystoupit v mezistanici na Růžohorkách a zbytek dojít po svých po příjemné lesem kryté cestě.


Na místo se dostanete i s kočárky, proto je to ideální tip pro aktivní maminky, které hledají oboustrannou satisfakci z pohybu, pobytu v přírodě a zabavení dětí.


Cena


Vstup do herní krajiny je zdarma, placené je spodní parkoviště a lanovka. Tu ale můžete vynechat a dojít si pohrát pěšky.


Aktuální ceny lanovky (srpen 2022) na fotce níže. Při pořízení jízdenky online získáte 10% slevu.


Líbil se vám článek?


Přihlaste se k odběru novinek a žádná další výletní inspirace vám nemine.



Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page