top of page

Rakousko s dětmi - lanovkami po Hinterglemmu

S Dováděníkem na cestách jsme se tentokrát vydali prozkoumat rakouskou horskou oblast Saalbach a Hinterglemm, která je pro dětské skotačení jako stvořená.

 

Vydali jsme se s dětmi prozkoumat horskou oblast Saalbach nacházející se na hranici rakouských oblasti Salzburska. Dovolenou si můžete užít aktivně nebo se jen tak opalovat v krásném horském prostředí s výhledy na vrcholky hor a nechat děti dovádět na místních atrakcích. Pokud vám vyjde počasí amáte rádi přírodu, pak vězte, že nebudete litovat.


Krásy je všude kolem tolik, že budou u vytržení nejen děti, ale i rodiče. Nezapomeňte proto zážitky z výletu důkladně zdokumentovat, v deníčku dobrodružství se budou jistě skvěle vyjímat!


Kudy kam?


Hory v Hinteglemmu jsou nádherné všude, ale kam se vydat s dětmi, abychom si výlet užili všichni? Dá se říct, že kamkoliv. Na děti se tady opravdu hodně myslí a ať už se vydáte kterýmkoliv směrem, jistě nebudete litovat.


Nemáte-li ale dostatek času a chcete si dát pouze jeden/dva výlety lanovkou jako zážitek nebo chcete ušetřit finance na další dovedoviny, pak vám náš článek může pomoci vybrat tu nejvhodnější a nejzajímavější jízdu pro vás.

Abychom vám případnou nerozhodnost ještě ulehčili, připravila jsem pro vás fotoreportáž z návštěv jednotlivých stanic s popisem toho, co vás na samém vrcholu čeká. Tak do toho.


12er express


Červená kabinka vedoucí ze zadní části městské části Hinterglemm vás vyveze nejdříve do mezistanice, kde je nutné přestoupit na další kabinku.


Pokud se rozhodnete prozkoumat místní okolí, pak vězte, že tu máte skvělou možnost občerstvit se v krásné dřevěné restauraci hned u stanice, před kterou najdete menší dětské hřiště s pískovištěm, houpačkami s úžasným výhledem do krajiny.


A také velké slack linové hřiště s desítkou slackline různých délek a výšek pro trénink rovnováhy pro začátečníky i pokročilé chodce.

Budete-li pokračovat dále do horní stanice, také nebudete litovat.

Přímo u východu z lanovky na vrcholu hory si můžete v automatu za 2eura pořídit dřevěnou kuličku, nejen na památku, ale i na hraní místního dřevěného minigolfu.

Kromě něho tu najdete také tabuli s křídami na kreslení nebo závodní dráhu na šlapací káry a odrážedla.

Popojdete-li pár kroků ke kříži označujícímu nejvyšší položené místo na hoře, nabídne se vám nejen krásný výhled do okolí, ale také možnost dalšího hraní na místním dětském hřišti, kde se můžete těšit na prolézačky, kuličkovou dráhu a labirint nebo třeba kreslení a hraní s pískem.


Westgipfelbahn


Další nádherný výlet vás čeká při jízdě lanovkou z Westgipfelbahn z Hinteglemmu. Cestou do horní stanice si opět užijete krásné výhledy. Hned po výstupu vás navíc přivítají přívětivé ovečky.

Jen o kousíček dál pak najdete velkou restauraci Westgipfelhütte s dětským hřištěm a volně přístupným výběhem pro králíky, kde si mohou děti zvířátka mazlit a hrát si s nimi.

Zpět se můžete vydat samozřejmě stejnou trasou, nebo se vypravit na menší túru k protější stanici lanovky Schattberg X-press.

Pozor ale, zdání vzdáleností někdy klame, cesta není vhodná na kočárek, takže pokud má váš malý turista ještě krátké nožičky, krosna nebo nosítko bude možné fajn. My to ale s naším čerstvým tříleťákem zvládli bez nošení (záleží na zdatnosti dítěte).

Cílovou stanici lanovky máte během cesty stále nadohled. A i když se to může zdát jako štreka, s pár příjemnými zastávkami to jistě taky zvládnete. Třeba takový vysokohorský piknik je bezva způsob jak dát odpočinout nohám, odreagovat se a zároveň zažít něco neobyčejného. Na piknik s takovými výhledy budou děti jistě rádi vzpomínat.


Pokud úspěšně zdoláte cestu z kopce a zpět nahoru, kromě krásné přírody na vás čeká, jak jinak, než další úžasné dětské hřiště.

Najdete tu třeba klouzačku s úchvatným výhledem na okolní krajinu, která láká ke sjezdu snad i dospěláky. Taková fotka z hraní ve vyšší nadmořské výšce bude úžasnou vzpomínkou do Dováděníku - knížce vzpomínek na nejkrásnější dětské zážitky.

Mají děti už ten svůj?


Zjistěte více o Dováděníku a pořiďte dětem krásný dárek na prázdniny, k nástupu školy nebo třeba narozeninám. Kniha zážitků je originálním darem, který potěší nejen samotné děti, ale stane se krásnou rodinnou vzpomínkou na společně strávené chvíle, které jsou s dalšími uplynulými roky k nezaplacení.


Schattberg X-press


K této lanovce se dostanete buď výše zmiňovanou mini túrou od lanovky Westgipfelbahn, která vás následně sveze přímo do centra města Saalbachu, jen pár kroku od místního aquaparku Captain's Hook.

Přímo u výstupu je také autobusová zastávka, odkud se pohodlně dopravíte až k původnímu místu nástupu či kamkoliv jinam po městě.


Výlet můžete samozřejmě absolvovat také obráceně nebo jen vyjet touto lanovou k dětskému hřišti na vrcholu a zpět.

Joker card


Na všechny místní lanovky, stejně jako na vstup do aquaparku a MHD můžete použít tzv. Joker card, která vám garantuje jízdné a vstupy zdarma či poskytuje slevy u partnerů. Kde ji získat se dočtete v dalším připravovaném článku.


Nenechte si ho utéct, stejně jako další hromadu tipů na cestování a zábavu s dětmi.

Odebírejte náš newsletter a každý nový článek vám automaticky přistane ve vašem e-mailu.



Mount Kodok


Při posledním výletu dnešního článku vyjedeme lanovkou Reiterkogelbahn do protějšího kopce na Mount Kodok.


Pokud jste vášnivými sportovci, možná oceníte možnost vyzkoušet si skoky na kolech do změkčeného nafukovacího dopadu, který stejně jako krásný pumptrack najdete přímo u spodní stanice lanovky. Těm méně odvážným se pak nabízí možnost pozorovat místní borce, což může být pro mnohé celkem nevšední podívaná.

Při cestě kabinkou vzhůru je pak můžete obdivovat z výšky při sjezdech na místních všudypřítomných cyklotrailech, nebo si rovnou nějaký vyzkoušet na vlastní kůži.


Při výjezdu na tuto stranu hory jsme bohužel neměli štěstí na počasí, a tak průzkum zdejších končin nebyl tolik kvalitní.


Stihli jsme ale zjistit, že v horní stanici máte možnost povozit se na dalším pumptracku, také je tu pár set metrů vzdálená vodní nádrž, a doslechli jsme se také o dětské stezce. Na vlastní kůži jsme ale bohužel, kromě procházky kolem nádrže s všudypřítomnými černými mini žabičkami, nic nevyzkoušeli.

Ať už vás vaše cesty za dobrodružstvím zavedou kamkoliv, nenechte si zkazit úsměv na tváři žádným počasím či překážkou .


Zážitky a vzpomínky na ně jsou přeci to nejkrásnější, co nám život nabízí. Užívejte si proto společně chvile, hrajte si, cestujete a bavte se.


Šťastnou cestu

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page