top of page

Švýcarsko s dětmi - tipy na výlety v Ženevě

Co neminout při návštěvě Ženevy s dětmi? Nenechte si ujít turistické ikony města ani tipy na zajímavou zábavu pro malé cestovatele.


Poloha


Ženeva - třetí největší město Švýcarska se rozprostírá na západním pobřeží ženevského jezera obklopené francouzskými hranicemi. Kromě zajímavých výletů ve městě tu získáte také skvělou příležitost vydat se na průzkum nedalekých francouzského přírodních krás.

Geneva_s_detmi

Vyrazíte-li na průzkum centra, jistě by vám nemělo uniknout několik zásadních ikonických míst, mezi která jednoznačně patří vodní fontána Jet d´eau dosahující výšky až 140m, díky níž se stává také perfektním orientačním bodem, na který dohlédnete z mnoha vzdálených vyhlídek.


Z blízka ji můžete sledovat například z parku Jardin Anglais, kde je k vidění i další velmi známá ikona města květinové hodiny. Sídlí tu také Úřad Spojených Národů před jehož branami najdete tuto obří třínohou židli symbolizující ničivou sílu a nebezpečnost nášlapných min.

Dalším skvělým místem pro turisty je samozřejmě také možnost pozorovat město i jezero z výšky ruského kola, nacházejícího se v těsné blízkosti parku s květinovými hodinami.


Transport


Pokud se chcete k fontáně dostat ještě blíže, pak mohu doporučit projížďku místními přepravními čluny, jejichž 4 základní trasy jsou součástí MHD a platí na ně tedy klasický lístek na autobus. Člun vás snadno a rychle přejete na druhou stranu břehu, nabídne vám nový úhel pohledu na město a pro děti je navíc skvělým zážitkem.

Lístky na MHD si můžete zakoupit v automatu na zastávce snadno za hotovost i platební kartou a platí vám v rámci vymezeného pásma na všechny místní autobusy, tramvaje, vlaky a zmiňované čluny. Hodinová jízdenka vás vyjde na 3 CHF, což je téměř srovnatelné s třemi eury. Větší čluny vyrážejí na trasu každou půl hodinu, ty menší dokonce každých deset minut.


Máte-li chuť vyrazit na delší vyhlídkovou trasu po jezeře, pak si musíte zaplatit lístek zvlášť. My jinou lodní dopravu nevyužili, ale po silnici jsme navštívili krásná místa ležící na břehu jezera, kretá můžeme doporučit. Jedním z nich je město Lausaunne (více brzy v samostatném článku) na severní straně jezera. Dále nás okouzlila návštěva hradu Chillon, který se nachází na opačné straně ženevského jezera.


*Nechcete propásnout další články? Přihlaste se k odběru novinek a nové informace vám přiletí přímo do e-mailu.


Pláž


Cestujete-li do Ženevy v letních měsících, pak jistě nesmíte vynechat návštěvu místní městské pláže s možností koupání v ženevském jezeře, projížďky na paddleboardu aj.

Housesitting s dětmi

Parky a zvířátka


Při návštěvě města určitě doporučuji navštívit také místní městské parky. V některých jsou k vidění ohrady se zvířaty, najdete tu také přímo záchraně stanice pro zvířata, kde najdete velmi rozmanité zastoupení zvířectva a vstup je zde zdarma.


Nás nejvíce nadchl Bioparc Geneva, ve kterém jsme měli možnost pozorovat velbloudy, klokany, surikaty nebo třeba lemury.

Velbloud_záchranná_stanice_Ženeva

Další zvířátka jsou k vidění například v Bois de la Bâtie nebo v horní části botanické zahrady, která je vybudována jako součást jednoho z volně přístupných parků nedaleko centra města.

 

Cestujete s dětmi?


Nakrmit zvířátko, sklouznout se z výšky, vyrazit na výlet, přespat pod stanem nebo postavit vodní stavbu. Je tolik věcí, které dělají dětství skutečným, zaznamenejte si ty nejkrásnější společné zážitky do originálního dětského foto deníku a uložte si je navždy do svých vzpomínek.

DOvadenik_detske_fotoalbum
 

Botanická zahrada


V Geneve botanic garden se kromě zvířat, krásného prostředí a dětského koutku můžete těšit také na možnost návštěvy několika úžasných skleníku plných rozmanité flóry.

Na své si tu jistě přijdou děti i dospělí. Nás návštěva tohoto místa velmi mile překvapila a moc jsme si ji užili.


Muzeum historie přírody


Další úžasný tip na výlet zejména pro děti je bezpochyby místní muzeum přírody, které vás uchvátí svou krásnou expozici zvířat, která jsou navíc skvěle zakomponována do jim vlastního životního prostředí.

Nejen že je výstava opravdu povedená, navíc je její stálá expozice zcela zdarma a bude bavit celou rodinu.

 

*Zajímají vás tipy na výlety s dětmi v ČR i zahraničí, sledujte nás na Facebooku @Dováděník a @Duckie_on_the_way.

 

Lesy a přírodní parky


Při našem švýcarském housesittingu (* kliknutím čtěte více v samostatném článku) jsme si vzhledem delšímu pobytu a psí společnosti kromě turistických atrakcí hojně užívali i místních přírodních rezervací. Pokud máte rádi klid přírody, určitě doporučuji návštěvu nějakého z okolních lesů.

v_prirode_s_detmi

Nám se moc líbilo v např. Réserve naturelle Les Douves, kde u vchodu do lesa najdete krásná griloviště s posezením, dále se tu nabízí množství lesních procházek či pozorování volně žijících živočichů.


Zábava pro děti


A pokud si chcete jen pohrát, vyrazit můžete do některých parků. Mohu doporučit třeba Parc aux animaux du Bois-de-la-Bâtie, Playground - Parc Mon Repos nebo hřiště nacházející se uprostřed botanické zahrady.

Pro větší děti a dospělé je pak také zajímavou alternativou lanový park Park Evaux. Máte-li rádi lezení, pak můžete také vyzkoušet veřejný boulderový park Parc Chuit.



Kam s dětmi za deště


Hledáte-li indoor zábavu, pak mohu pro menší děti maximálně doporučit návštěvu kreativní vily , o které se více brzy dočtete v samostatném článku.

Herni_dum_pro_deti

V centru města najdete také krytou dětskou hernu Yatouland, kterou jsme ale osobně nevyzkoušeli. Dalším neověřených tipem, který vypadá jako zajímavá forma zábavy je dům smyslů SENSAS Genève.



Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru novinek a další připravované zajímavosti vám přiletí rovnou do mailu.




Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page