top of page

Kde si pohrát s dětmi v Hradci Králové

Chystáte se na výlet či třeba jen projíždíte Hradcem Králové, a chtěli byste si cestu zpříjemnit zajímavou zastávkou? Máme pro vás pár krásných tipů, které ohromí vás i vaše děti.

 

Se synem Jonášem jsme pro vás na našem zážitkového road tripu DOVÁDĚNÍK NA CESTÁCH prozkoumali kousek Hradce Králové a objevy, které jsme otestovali nás více než nadchli! Pojďte je s námi prozkoumat.


Dětský park na Větvi


Úžasný lanový park v krásném prostředí královéhradeckého lesa, to je dětské hřiště na Větvi.



Místo, kde si děti zařadí, a rodiče odpočinou ve stínu stromů u lovecká či limonády.

Vstupné je 250,- osobu/den (pro děti do 6 let včetně je součástí vstupného jeden dospělý doprovod)


Máte-li doma školáka, pak mu nezapomeňte nalepit fotku z návštěvy do Dováděníku. Kromě dne plného zábavy si tak může rovnou odškrtnout splněnou výzvu - Navštívit zábavní park ze svého zážitkového deníčku.

Nemáte ještě svůj Dováděník, neváhejte ho prozkoumat - stačí kliknout a více informací o krásném dárku nejen na prázdniny je na světě.


Stezkou stínů


Krásnou lesní cestou od hřiště na Větvi se můžete vydat dětskou stezkou, ve které poznáváte podle stínu lesní ptáky, až k dalšímu lesnímu hracímu prostoru - Rytířské Hradiště.


Rytířské Hradiště


Je další krásný prostor pro děti. Vstup s je navíc na rozdíl od parku Na Větví ZDARMA.

Díky bezplatnému vstupu, rozlehlému prostoru a velikánské mi ohništi se může stát ideálním cílovým místem pro výlet s dětmi nejen pěšky, ale třeba i na kolech.


Cyklostezky hradeckými lesy


Ohrada se zvířátky


Další zajímavou motivací pro to, šlápnout do pedálů může být také návštěva výběhu ohrad s divokými zvířaty. Těšit se můžete na vysokou zvěř a divoká prasata, a to po úžasné lesní cyklostezce sjízdné i na kolečkových bruslích.


Na mašinky v centru


Jsou-li vaši malí neposedové milovníky vláčku, pak tuhle zastávku nesmíte minout. Jedná se o malou železniční dráhu v centru města (na nábřeží), kde se děti mohou povolit na malém železničním okruhu i společně s rodiči.


Otevírací doba je ale hodně různá, v současnosti se jezdí pouze v neděli, a to od 10 do 12 hodin a to jen za hezkého počasí. Návštěvu zde je proto potřeba trochu naplánovat.

Cena jízdného je 40,- za tři okruhy a vztahuje se na všechny členy posádky (dítě do 6 let musí mít doprovod rodičů) cena je pak tedy 80,- za oba. Pořídíte tu také turistickou známku a pár razítek na ruku nebo do deníčku pro radost.


Proto si s sebou nezapomeňte přibalit i Dováděník nebo si alespoň razítko otiskněte na papír. Ve verzi pro předškoláky se totiž můžete těšit na úkol výlet mašinkou, a když tahle není úplně tak opravdová, fotka s razítkem z téhle zastávky by se v deníčku mohla pěkně vyjímat.


Náplavka


Máte-li dost času, projděte se od mašinek k náplavce, pokochat se tekoucí vodou a hodit kačenka pár kousků rohlíku.


Dětský koutek v nákupním centru Orlice


Na výpadovce z Hradce směrem na Brno najdete malinkatý obchod dní centrum s potravinami Albert. V ročním patře se tu také schovává tohle bezva dětské hřiště, které je přístupné zcela Zdarma, a to každý den od 9 do 20h.

Hradec Králové samozřejmě nabízí i mnohem další zábavy, která se nám ale do tří dní na cestách nevešla. Za to se vydáváme na další cesty Českou republikou, kde poznáme mnoho dalších zajímavostí, které s vámi budeme rádi sdílet.


Máte-li zájem o další tipy na výlety, nezapomeňte odebírat naše Doved(n)oviny a nejnovější články vám tak vždy přijdou do e-mailu jako prvním.


Jak jsme si výlet užili my?


Přeji všem krásné léto plné dobrodružství


Comments


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page