top of page

Cvičení v Monkey´s Gym

Kdy začít s organizovaným pohybovým cvičení u dětí? Otestovali jsme dětskou tělocvičnu Monkey's gym, která nabízí cvičení pro děti od 6 měsíců. Místo plné zábavy i nových dětských přátelství.

 

Vztah k pohybu si děti budují již od prvních dní svého života. Každý nový pokrok je pro ně velkou radostí a motivací. Objevují sami sebe a díky novým pohybovým dovednostem i okolní svět. Máme-li tu možnost, tak proč je v jejich rozvoji a poznání nepodpořit. Kdy je ale ten správný čas?


Cvičení pro nejmenší


Rozhodli jsme se vyzkoušet pár zkušebních lekcí ve speciálních dětských tělocvičnách v okolí v tom úplně nejútlejším věku (6 měsíců). Každá máma musí sama cítit, jak na její dítě lekce působí a jestli je to pro něj to pravé. My se na základě mých pocitů rozhodli s hromadným cvičením ještě chvilku počkat.


O rok později jsme se na zkoušku vrátili tam, kde nám bylo dobře a odstartovali semestrální docházku. Proč jsme se rozhodli právě pro Monkey´s gym?



Lokalita


Pobočka, kterou navštěvujeme je součástí obchodního domu Harfa, takže nemusíte řešit komplikované parkování, které je tu po dobu 4h zdarma (aktuálně dokonce celodenně), ale ještě si po cvičení můžete pohodlně nakoupit.


Další pobočky najdete také:

  • Praha 5 - Juklík

  • Praha 6 - OC Šestka


Možnosti cvičení


Dříve než investujete větší obnos do cvičení na celý semestr, můžete si cvičení vyzkoušet na lekci zdarma nebo si zajít vyzkoušet tělocvičnu v otevřených hodinách pro veřejnost. Ta nabízí volné cvičení bez lektorů pro všechny zájemce, samozřejmě s omezenou kapacitou, která zajišťuje bezpečnost.


Tělocvična


Celá tělocvična je přímo stvořená pro cvičení těch skutečně nejmenších človíčků. Po celé místnosti je natažen koberec a jednotlivé cvičební prvky jsou vypolstrované tak, aby při pádu nedošlo ke zranění. Místnost je plná motivačních cvičebních pomůcek jako jsou kroužky, balóny či různé barevné hračky a její zdi jsou ozdobený dětskými motivy v podobě opice Lolly.



Režim


Lekce probíhá jednou týdně a trvá 45min. V případě, že se nemůžete cvičení z jakéhokoliv důvodu zúčastnit, stačí se jen včas z hodin odhlásit pomocí webového rozhraní studenta a lekci si pak kdykoliv dle rozvrhu nahradit.



Věkové kategorie


V Monkey's gym jsou cvičební skupiny rozděleny dle pohybových dovedností dětí do mnoha skupin. Začínají již od 6 měsíce a končí v 7 letech.


Cvičení


Každá lekce se skládá zpravidla z několika cvičebních fází:


- zahajovací běh kolem tělocvičny

- uvítání - představení

- rozcvička - cvičení s náčiním (kroužky, balónky)

- opičí dráha na překážkách - zahrnuje pěnové cvičební pomůcky

- opičí dráha kolem tělocvičny - zahrnuje balanční prvky, kužely, bradla, kladinu nebo žebřiny

- další cvičení - s barevným padákem nebo dalšími pomůckami

- ukončení a rozloučení - foukání a praskání bublin a udělení tiskátka za absolvování lekce

Zázemí


Po skončení cvičení nemusíte pospíchat. Součástí Monkey's gymu je příjemné zázemí s dětskou herničkou, stolečky na stravování i malou kuchyňkou s mikrovlnou troubou na ohřátí stravy pro děti.


Najdete tu i dětskou umývárnu vybavenou nočníky, malými záchody i nízkými umyvadly.


Dováděník v Monkey's gym


Protože se rádi spojujeme s hezkými místy a událostmi, můžete se na všech pobočkách opičích tělocvičen těšit i na možnost nákupu Dováděníku, a to za cenu odpovídající internetovému obchodu.

Závěrem


I přesto, že jsme sami velkými sportovci, což promítáme ve značné části i do našeho syna, hromadně cvičení se stejně starými parťáky vnímáme bezesporu jako správný směr rozvoje každého dítěte, proto podobně cvičení můžeme maximálně doporučit všema deseti.


Ať už se rozhodnete oddávat pohybu samostatně nebo ve skupině. Přejeme vám příjemnou zábavu.


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page