top of page

Báječná dovolená s dětmi v kempu Stará Živohošť

na tuzemskou dovolenou, kde si odpočinete vy i děti. Vyzkoušeli jsme rekreační středisko Stará Živohošť, kemp roku 2020. Jak se nám tu líbilo a na co se můžete při návštěvě těšit?

 

Skončila vám dovolená s dětmi a vy jste zjistili, že se z rekreace vracíte unavenější a zničenější, než před příjezdem? Znám vaše pocity a od doby co jsem rodič vím, jak důležité je při plánování dovolené myslet na naše nejmenší. Jejich blaho se totiž rovná naše blaho. Mají-li dobré zázemí a dostatek vyžití, my máme více času k zaslouženému odpočinku.


A proto pro vás mám jeden bezva Tip na příští výlet - rekreační středisko Stará Živohošť, necelou hodinku cesty z Prahy.


A co že je tu pro děti i rodiče tak skvělé?


Zejména to, že se tu dokážete zabavit nehledě venkovní podmínky.


Nepřeje-li počasí, nemusíte být se svými dětmi uzavřeni mezi čtyřmi stěnami. Naopak, konečně se vydáte objevovat vnitřní prostory střediska. Věřte, že budete mile překvapeni.


Děti i rodiče se tu jistě vyřádí. V rekreační komplexu najdete téměř pod jednou střechou:


  • Posilovnu

  • Bowling

  • Tělocvičnu

  • Squash

  • Laserovou střelnice

  • Restauraci a bar

A hlavně:


Velkou dětskou hernu


Kde mají děti dostatek hraček a prostoru pro vyřádění a rodiče dva pohodlné gauče k odpočinku.

A když se počasí umoudří, otevřou se vám o to větší obzory. Můžete vyrazit na sluníčko objevovat další parády, kde si jistě také každý přijde na své. Součástí areálu je např:


Trampolína

Bazén


Vstup pro rekreanty ZDARMA.

Bazének pro děti

Skákací hrad


Nemám další informace, nebyl aktuálně v provozu.


Dětská hřiště a pískoviště na každém rohu.

Sportovní hřiště


  • Hřiště na streetball

  • Beach volejbal

  • Tenisové kurty

  • Velké travnaté plochy

  • Pingpongové stoly

Zkrátka ideální místo na plnění výzev z Dováděníku

Plňte úkoly, foťte, lepte a tvořte svou originální knihu plnou vzpomínek na nejkrásnější zážitky z dětství.




Animátorský program


Máte-li rádi zábavu a výzvy, jistě také využijete služeb firmy Spofesta, která zde má svou animátorskou základnu a nabízí tu malým i velkým rekreantům zábavu na každý den za zcela symbolické ceny.


Děti se mohou těšit třeba na taneční podložky, dětskou diskotéku, malování na obličej, dětský bowlingový turnaj aj.


Rodiče by mohly nadchnout např. sportovní turnaje ve známých i méně známých sportech (florball, beach volejbal, fotbal, bowling, ulag), střelba z luku nebo třeba vědomostní soutěže rozpoznávání známých písniček či osobností.


Únikové hry


Přímo v kempu můžete vyzkoušet i skvělou únikovou hru s pirátskou tématikou nebo venkovní 24 hodinovou hru o záchranu poloostrova, kde je vaším úkolem pomocí rozklíčování nejrůznějších šifer najít a zneškodnit "bombu". Na začátku hry nafasujete batoh plný zámku, který luštěním šifer a dalších nápověd postupně odemykáte a získáváte tak další nástroje a nápovědy ke hře


Obě tyto hry více než doporučujeme. Skvělé jsme se pobavili.


Navíc venkovní verze je skvělá na hraní s malými dětmi, protože si během ní můžete neustále odskakovat řešit potřebnosti dětí (krmení, přebalování, hraní...) a hře se věnovat, když se vám to prostě zrovna hodí. Navíc se s dětmi krásné projděte a během procházky prozkoumáte všemožná zákoutí kempu a jeho okolí.


Že je tu zábavy dost pro každého je už ais evidentní, teď trochu obecných informací:

Kde se můžete ubytovat?


Při volbě ubytování si můžete vybrat mezi bydlením v chatkách, apartmánech nebo pokojích.


Jako velké plus hodnotím blízkost dětských hřišť nedaleko každého ubytovacího celku, takže máte své nejmilejší vždy nablízku, často dokonce nadohled přímo z chatky, což je benefit k nezaplacení.



Stravování


Nemuset řešit neustále vyváření a přípravu svačinek ocení nejedna maminka. Rekreační středisko nabízí kromě restaurace a baru také skvěle fungující jídelnu na bázi plné penze, kterou zcela jistě doporučuji využít.


Těšit se můžete na snídani formou švédských stolů, kde nechybí vajíčka, párečky, jogurt, sladké i slané pečivo, šunka, sýry, ovoce a zelenina, které je vždy dostatek pro všechny.


Stejně tak oběd i večeře probíhá formou švédských stolů připravených z dvou hlavních jídel, takže si můžete dopřát dostatek všeho co máte rádi.

Ze servisu i dostatku a chuti jídla jsme byla velmi mile překvapená. Celkově jídelna fungovala perfektně, co se týče doplňování jídla i ostatního servisu (odnášení talířů a úklidu). Několikrát jsem byla svědkem rozbitého talíře při nabírání jídla a žasla jsem, jak rychle přispěchala úklidová četa. Přišlo mi, že talíř ještě skoro ani nestihl dopadnout na zem :-D.


V jídelně je také vždy dostatečné množství dětských židliček pro všechny návštěvníky (tuším, že jich tu bylo třeba deset).


Restaurace s barem


Pokud byste měli chuť na něco jiného nebo byste se rádi občerstvili mimo stravovací hodiny, ve stejné budově najdete také restauraci a bar, která má vnitřní i venkovní posezení přímo u dalšího dětského hřiště a kousek od trampolíny (další příležitost jak se v klidu najíst a posedět a netrápit své ratolesti).



V okolí


Rekreační středisko samo o sobě nabízí tolik možností vyžití, že si dost možná vystačíte pouze tam. Pokud by vás ale lákal výlet do okolí, i tak je kam se vydat.


Nedaleko odsud najdete pláž slapské přehrady, kde si můžete zaplavat nebo o kousek vedle pozorovat loďky ve zdejším přístavu.



Vypravit se můžete také na plavbu parníkem, do lanového parku (který nabízí i dětské dráhy) nebo na zábavnou týmovou hru TEP Factor.


Závěrem


Při příjezdu jsem si všimla, že rekreační středisko Stará Živohošť je hodnocen jako kemp roku 2020, na tyhle nálepky moc nedám, ale zpětně vidím, že to má něco do sebe. Se službami a prostředím jsem byla opravdu spokojená, a věřím, že je to fajn volba právě pro rodiče s dětmi, kteří zde najdou zábavu i odpočinek, tak jako my.




Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page