top of page

Výstava Mega Brouci - fascinující výstava hmyzích soch v nadživotní velikosti

Vypravte se s dětmi do fascinujícího světa hmyzu. Prozkoumejte jejich jedinečné tvary a vlastnosti na výstavě Mega Brouci, kde si každého z malých tvorečků můžete prohlédnout v nadživotní velikosti.

 

Kolik očí má moucha? Proč nás komár najde i po tmě? A jak to že včela zvládne letět i ve větru? Na ty i další zvídavé otázky vám odpoví krásná edukatovní výstava Mega Brouci. Skvělý na rodinný výlet, který baví i vzdělává.



Kde najdete Mega Brouky a do kdy trvá výstava?


Výstava Mega brouků aktuálně probíhá (do konce března) na výstavišti v Brně (pavilon H).


Co vás na výstavě Mega brouků čeká?


Nechte své děti ponořit do podivuhodného světa mikroskopických dobrodružství, která se odehrávají přímo pod našima nohama.


Díky tvůrcům výstavy si zde můžete prohlédnout přes 20 soch mnohonásobně zvětšených zástupců hmyzí říše, mezi nimiž se objeví například mravenec, včela, komár, "hovnivál" i další méně známé druhy brouků.



Každý exponát je s extrémním citem pro detail propracován do posledního chloupku a drápku.

Všimnout si tak můžete složených oči, nabroušených kusadel I chlupatých nožiček, které v běžném životě okem sotva zpozorujete.


Informace ze světa mrňousků


Na doprovodných cedulkách se navíc v krátkém textu dočtete mnoho zajímavostí o každém vystaveném exponátu a věřte, že budete žasnout, jak je i tomto mikro světě přírodou vše pečlivě zatíženo. Až zůstává rozum stát.



Interaktivní učení a zábava


Výstava nejenže nabízí pohled do světa brouků, ale také zapojuje malé návštěvníky do několika interaktivních aktivit. Které pomocí hry učí děti o dalších broucích zajímavostech.


Na brněnské výstavě si můžete kromě prohlídky soch užít také krásnou výstavu foto obrazů nebo si s dětmi zahrát pár zábavných edukačních her.


Kde zaparkovat?


Pokud cestujete autem, můžete zaparkovat přímo v areálu výstaviště za poplatek 180 Kč/den. Pokud máte v plánu vyrazit i do Vida centra, dá se využít jednotného poplatku, nechat auto v areálu a dojít pěšky.


Vstupné na Mega brouky


Děti do pěti let vstupné neplatí, starší děti do 15 let mají zlevněné vstupné za 300 Kč.

Dospělí zaplatí za vstup 350 Kč.


Vstupenky je možné zakoupit online nebi přímo na místě. Na výstavu není třeba rezervace.


Trvání výstavy


Výstavu Mega brouků můžete navštívit každý den od 10 do 18.30


Výstava je aktuálně prodloužena do konce března. Jestli bude po ukončení putovat do jiného města zatím netušíme, proto pokud o tenhle jedinečný zážitek stojíte, vyrazte hned. Stojí to za to.




Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page