top of page

Nezapomenutelný zvířecí zážitek - rodinná procházka s alpakou

Tohle prostě musíte zažít. Máme pro vás úžasný tip na nevšední zážitek pro milovníky zvířátek. Vycházka lesem s alpakou na vodítku vhodná pro děti i dospělé.

 

Chystáte se na výlet na Dolní Moravu, do Jeseníků nebo na Králický Sněžník a rádi byste si zpříjemnili pobyt zajímavým výletem s dětmi po okolí?


Nebo hledáte tip na nevšední výlet za zvířátky při kterém lokalita nehraje roli? Tak tohle zkrátka musíte zažít!


V Polsku, jen kousíček od Českých hranic můžete vyrazit na procházku do přírody s alpakou.



Jak návštěva u alpak probíhá?


Po prijezdu na farmu, nás přivítal přátelský psík a z povzdálí už pokukovaly zvědavé alpaky.


I přesto, že jste v Polsku, zdejší majitelka nemá žádný problém s komunikací v češtině.


Nejdříve jsme se s alpakami seznámili v ohradě. Po prvnímu kontaktu a pohlazení jejich heboučké srsti jsme dostali několik kyblíčků s nakrájenou mrkví, kteroi jsme jim mohli dávat z ruky a upevnit tak naše vztahy.



Když jsme dostatečně zpracovali první pocity euforie, dostal každý člen výpravy do ruky vodítko s lamou, tedz vlastně alpakou, její menší příbuznou.


Na procházku jsme tak vyrazili rovnou se čtyřmi zvířaty najednou. A vodit mohl opravdu každý od nejmenšího čerstvé čtyřletého člena až po babičku.



Alpaky byly přátelské, a i když se sem tam nějaká rozhodla, že se jí jít nechce, pár zatahání nebo motivace čerstvě utrženým listem vždy skvěle zafungovala. Bát jsme se nemuseli ani když nejmladší vodič vodítko upustil.


Alpaky se drží ve skupině a nemají motivaci nikam utíkat, ani s vámi nijak bojovat nebo snad na vás plivat. Ne, že by se to prý stát nemohlo, ale byla by to spíše rarita.



Na procházce v lese jsme strávili necelou hodinku, cestou jsme nechali lamy napact má louce, udělali si společné fotky a pomalu se vrátily zpět k ohradě, kde už na nás čekalo ohniště s rozdělaný ohněm a neodolatelnou nabídkou možnosti strávit zbytek podvečera opékáním klobásky ve zvířecí společnosti.



Hostitele byli úžasní a milí a celé odpoledne pro nás bylo neskutečné příjemným zážitkem. Nikam se nespěchali, den příjemné plynul, nikde kolem žádné další skupiny turistů. Zkrátka příjemná osobní zkušenost návštěvy rodinného s láskou vedeného podniku.


Taková místa si zkrátka zaslouží doporučení a my budeme jen doufat, že větší turistické zatížení nezkazí současný přátelský a osobní přístup chovatelů.




Kde farmu na procházku s alpakami najdete?


Malá farma s alpakami se nachází na polské straně hranic v oblasti Králického Sněžníku, necelou půl hodinku autem z Dolní Moravy.


Do Google map stačí zadat Alpaki na relaxie.

A pro rezervaci zavolat na telefonní číslo z fotky nebo kontaktovat provozovatele přes Facebook.



Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru další inspirace na rodinnou zábavu a dostávejte nové články přímo do e-mailu.

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page