top of page

Dovolená s dětmi - Sardinie

Chystáte se s dětmi na dovolenou na Sardinii? Inspirujte se bezva tipy na výlety pro celou rodinu i single cestovatele.

 

Sardinie s dětmi - tipy na výlety


Pokud vyrážíte na Sardinii s dětmi, pak bych vám zcela jistě doporučila návštěvu ,"zábavního parku" Parco de Sardegna in Miniatura nacházejícího se v jižní polovině sardinského vnitrozemí.


Je to asi nejvíce baby friendly atrakce, kterou jsme v okolí objevili a velice příjemně nás překvapila. V rámci jednoho vstupného se můžete těšit hned na několik druhů zážitků.


Sardinie v miniaturách


V první části parku na vás čeká přehlídka zmenšenin přírodních a kulturních památek z celého ostrova, které vám mohou zároveň inspirovat k dalším výletům.



Expozice si můžete prohlédnout pěšky (bez problémů i s kočárkem) nebo se vydat na plavbu místní turistickou lodičkou a dopřát dětem o zážitek navíc. Loďka ke stejně jako vláček z ceně hlavního vstupného, takže si stačí vystát frontu.


Dino park pro děti


V další části parku parku se nachází Perco dei Dinosauri - DINO park se zvuky vydávajícími pohyblivými sochami dinosaurů a jiných prehistorických stvoření.



S dětmi za zvířátky


V další části parku je také k vidění menší zvířecí pavilon, kde si můžete na komentované prohlídce pohladit třeba leguána nebo z ruky nakrmit rybičky.


Hvězdárna


Poslední součástí vstupného je také možnost návštěvy místní hvězdárny s komentovaným promítáním hvězdné oblohy.


Do tohoto zábavního parku s atrakcemi, zvířátky, dinosaury, hvězdárnou a miniaturami, jsme jeli s malým očekáváním, ale ve výsledku nás to tu velice mile překvapilo.

 
 

Výlety po severním pobřeží Sardinie s dětmi


Na severním pobřeží Sardinie se rozprostírá malý poloostrov s úchvatnými skalními scenériemi Capo Testa, který je skvělým tipem pro milovníky divoké přírody.


Můžete si tu udělat jen malou procházku po prašných cestách nebo se tu svobodně vydat na bližší průzkum všemožných balvanů a puklin.


Budete-li mít štěstí, potkáte tu i stádo volně žijících koz. Ty jsme sice nevypátrali, za to jsme narazili na dvě pasoucí se suchozemské želvy.


Aquapark - vodní atrakce pro děti


Chcete-li na výletě odměnit zážitky také děti můžete se vydat do nedalekého vodního parku Aqua Dream s tobogány, skluzavkami a obří sochou gorily.


Skalní turistická atrakce


Odsud je to zase kousek na vyhlášenou přírodní turistickou atrakcí Roccia dell’Orso - Capo d'Orso- skálu připomínající velkého dinosaura.


Mějte se ale na pozoru, i přesto, že se jedná o přírodní úkaz, platí se zde vstupné a vstup je možný pouze v otevírací době.. To jsme při naší návštěvě nevěděli a dorazili příliš pozdě, tak dodávám alespoň google fotografii pro představu :-).


turistická atrakce Sardinie

Castello Dei Doria


Na další příjemnou procházku na severním pobřeží vás pozvu do historické oblasti plné úzkých uliček a malých místních restaurací zakončenou návštěvou hradu s krásným výhledem do okolí.



Uličky tu mají za setmění kouzelnou atmosféru a z okolí kolem hradu je krásný výhled na západ slunce. Ale pozor, abyste kvůli stmívání nepropásli otevírací dobu hradu, na kterém se platí vstupné. Ale i kdyby, procházka je to moc pěkná i bez vstupu do vnitřní části opevnění.


 

Dováděník - zážitkový foto deníček nejkrásnějších vzpomínek dětství.

 

Elefant rock, L'Elefante


Pohybujete-li se na severním pobřeží, pak si můžete nějakou z cest zpestřil návštěvou přírodní skály velmi blízce připomínající slona. Skála se nachází přímo u hlavní silnice, takže k její návštěvě vám stačí jen pár kroků. Na celou návštěvu si tedy vystačíte s pár až deseti minutami.


Zkuste se pod sloní skálou projít, jakmile změníte úhel pohledu, slon je pryč.



Starobylý kostel Doria castle


Kousek odtud pak najdete také ostatky působivé stavby Doria castle, která je volně přístupná.



Západní pobřeží Sardinie


Bilé útesy s malými přírodními jezírky a možnosti vstupu do vody na neobvyklém místě. Tak trochu jinou formu koupání a slunění nabízí návštěva Cane Malu.



Návštěva této dechberouci krajiny má ale jistá úskalí. S kočárkem se sem nedostanete a ani pro malé děti tu není přístup ideální. Zaparkovat musíte u blízkého přístavu odkud se pak vydáte pěšky asi 15minut po kamenité cestě, ze které následně uhnete k útesům a po menších cestičkách či vlastní zvolenou trasou dojdete až do vámi vybraného cíle.


Koupání a adrenalin u útesů S'Archittu


Dalším skvělým tipem na výlet za přírodní pastvou pro oči jsou útesy S'Archittu. Milovníky adrenalinu jistě přitáhne možnost zaskákat si z výšky do vody, ostatní si mohou užít procházku s nádhernými výhledy i koupání na místní malé pláži.


Pestrobarevná a starobylá města


Na západním pobřeží se také nachází městečko Bosa, které je vyhlášené svými rozmanité barevnými domky.


Kdo má rád historii, pak by mu neměla uniknout také návštěva ruin starobylého města Tharros, jež je jedním z prvních zdejších míst vykazující známky urbanizace.



Jih Sardinie


Největší město ostrova Cagliari, kde se mimo jiné nachází i letiště, se pyšní přírodní rezervací Parco Naturale Molentargius Saline, kde je možné ve volné přírodě pozorovat hejna plameňáků.


Vstup do parku je volný, ale jeho rozloha je celkem velká, a tak si lidé s oblibou pro průzkum oblasti půjčují kola a jiné dopravní prostředky.


Další části ostrova včetně celého východního pobřeží nám zůstali doposud neprobádané a čekají na naší další návštěvu. V případě dalších doporučení na výlety, které jsme vynechali nás neváhejte kontaktovat pro doplnění a vzájemnou inspiraci.


Sardinie s dětmi byla bezva. Užijte si ji také.



Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page