top of page

Rakousko s dětmi - Tyrolsko

Hledáte zajímavou inspiraci na letní dovolenou? Vyzkoušejte Rakousko - ráj pro děti i milovníky přírody.

 

Chcete si užít aktivní dovolenou s dětmi a hledáte místo, které bude bavit celou rodinu? Celé Rakousko je tu pro vás. Neskutečně baby friendly destinace v přívětivé dojezdové vzdálenosti, která nabízí krásnou přírodu i mnoho zážitků.


Tentokrát vás provedeme po destinaci Serfaus-Fiss-Ladis, kam jsme se vydali převážně za cyklo zážitky. O dětskou zábavu tu ale rozhodně nebyla nouze.


Kde v Rakousku se nachází Serfaus-Fiss-Ladis


Tato oblast se nachází na samém konci západní části Rakouska nedaleko švýcarských, německých a italských hranic. Každá z těchto destinací nabízí jistě hodně zajímavosti, ale i samotný Serfaus je plný dobrodružství, a tak dost možná na vzdálenější výlet nebudete mít ani pomyšlení.


Dříve než se ponoříme do konkrétních zážitků a výletů, je dobré vědět, že v Rakousku jsou často užívány turistické slevové karty, jejichž pořízením můžete ušetřit dost peněz při jízdě lanovkami, využívání místních atrakcí, plováren, mhd aj. Každá oblast Rakouska má svoji specifickou slevovou kartu s unikátními výhodami a podmínkami. A jednu takovou seženete pro lokalitu i v Serfaus-Fiss-Ladis.


Turistické slevové karty


Města Serfaus, Fiss a Ladis jsou vzájemně propojena slevovou kartou Bacis card, kterou obdržíte při ubytování v mnoha z místních hotelích a ubytovacích zdarma, to zda je vaše ubytování zapojeno do programu si snadno ověříte přímo u poskytovatele služeb.


Doporučuji si vždy ověřit, zda tuto možnost váš ubytovatel nabízí, protože kartu je opravdu dobré ji mít, pokud plánujete svou dovolenou strávit aktivně. Váže se na ní také možnost nákupu dalších slevových karet s dalšími zajímavými výhodami (zejména výhodné využívání lanovek).


Co slevová karta BASIC nabízí


Díky této kartičce můžete zdarma navštěvovat třeba místní plovárnu s malým tobogánem a přírodní koupaliště Badsee Reid, kde je k dispozici v rámci vstupného také trojitá vlněná skluzavka a nafukovací vodní skákadla pro větší děti a zóna pro nejmenší neplavce. Můžete si tu také za příplatek vypůjčit šlapadla.



V rámci Summer card basic můžete využít také autobusovou dopravu po okolí zdarma.


Slevové karta Gold


Plánujete-li výlety lanovkami, určitě doporučuji využít také možnosti nákupu slevové Gold card. Ta je k dispozici pouze pro držitele Basic card a nabízí další rozšiřující služby.


Karta se dá koupit na 4 aktivní dny z 6 nebo na 6 dní z osmi. V rámci aktivních dní máte zdarma (tedy za cenu Gold karty) neomezené užití všech lanovek v okolí, což se cenově rozhodně vyplatí, nenutí vás to spěchat nebo přemýšlet nad každým dalším výjezdem a dá vám šanci pořádně prozkoumat celou oblast.


Stojí to za to! Speciálně pokud cestujete s dětmi, nebudete ani vědět kam dřív skočit. U každé horní stanice lanovky na ně totiž čeká úžasný dětský park, zážitková stezka s úkoly aj...


Jste akčMáte rádi zážitky? Pořiďte dětem Dováděník - foto deníček nejzásadnějších dětských okamžiku, který vyzývá ke hře.


Tipy na výlety v oblasti Fiss


Lanové dráhy Fiss


Pokud se vydáte k místním lanovkám autem, zaplatíte poplatek 5 euro za celodenní parkování a můžete si vydat vstříc horskému dobrodružství.


U spodních nástupišť do kabinek najdete Intersport, kde můžete dokoupit nutné vybavení nebo se občerstvit v jedné z místních restaurací. U jedné z nich je umístěno i malé dětské hřiště. O kousek výš si zase děti mohou zchladit nožky v uměle vybudovaném horském potůčku na hraní.


Je to také cílová stanice jedné z místních letních bobových drah. K jejímu startu si buď vyjdete po svých nebo se vyvezete pohodlně lanovkou.


Spodní stanice lanovky je také skvělým útočištěm při náhlém dešti. Najdete tu krásný vnitřní dětský koutek a odpočívárnu zdarma.



Výlety lanovkou z Fissu


Pokud je ale sluníčko, doporučuji se ve spodní části lanovek vůbec nezdržovat a rovnou se vydat vzhůru do hor, kde na vás i děti čeká spoustu přírodní krásy i turistických zajímavostí.


Pokud zvolíte cestu červenou kabinkou, pak se mohou děti hned v mezistanici těšit na obří dětský zábavní park (pro někoho možná až přehnaně turistický tyátr), který si užije celá rodina.


Dětské koutky, vodní hřiště, nafukovací klouzačka, kolotoče, šlapací bagry a spoustu další zábavy je v ceně jízdného.



Navíc tu můžete vyzkoušet také létající závěsné rogalo, skok z výšky do nafukovačky, letní bobovou dráhu aj...



Taky si tu děti mohou užít několik kuličkových drah. Pokud nejste v horských střediscích poprvé, možná už vlastníte svou vlastní kuličku. V tom případě si ji nezapomeňte přibalit s sebou. Nováčci a zapomnětlivci si jí pak mohou pořídit přímo na svahu v automatu (tuším za 2 eura).



Pokud se vydáte červenou lanovkou až na vrchol hory, užijete si nejen krásné výhledy, ale také dětské hřiště ve stylu hornictví. Dřevěné domečky, rýče, písek, důlní vozíčky a mnoho dalších atrakcí.



Dospělí se mezitím mohou občerstvit v místní restauraci nebo si jen užít sluníčka na připravených opalovacích lehátkách.



Odtud se můžete vypravit za výhledy doprava nebo doleva. My se vydali vlevo na kruhovou vyhlídku u zrcadlové kostky Crystal Cube, která krásné zrdcadlí okolní krajinu.



Můžete se tu vyfotit v obraze s místní krajinou a také navštívit dřevěnou sochu Golden Mana, který vás po cestě provází různými úkoly, které motivují děti šlapat dál.



Pokud byste chtěli absolvovat celou stezku zlatokopů, je třeba se vydal ještě dále cestou plnou úkolů a zábavy, která vás dovede k další lanovce (cesta není okružní).



Pokud se vydáte z vrcholu červené lanovky do kopce druhým směrem pak vás čeká další užasný výhled do krajiny na horská jezera. Vede tudy taky jeden z mnoha krásných cyklo trailů. Těch je tu všude po kopcích celá řada, a to jak pro začátečníky tak i pokročilé jezdce.



Pokud jste už stihli prozkoumat všemožná zákoutí Fissu, pak můžete vyrazit na skok do další oblasti spadající do místní Gold card party.


Výlety lanovkou s dětmi Nauders


V rámci Gold card můžete využít lanovkového spojení i ve městě Nauders, kde se nachází další úžasné dětské hřiště, které nepochybně stojí za to navštívit zejména v teplých letních měsících.



Děti se tu mohou těšit kromě mnoha prolézaček a velkého pískoviště s bagry a náklaďáky také na brouzdaliště i vodním přemostěním a dalšími herními prvky.


Gold Park


Jen pár kroků výše do kopce si pak můžete užít další hodinu dětské zábavy v dalším zábavním parku pro děti zvaném Gold Park.



Kde si mohou hrát na malé zlatokopy a odnést si kapsy plné "zlatých valounků". Ty jsou pro děti neustále doplňovány, aby žádné neodešlo s prázdnou. Musí si ho ale zasloužit a poctivě si ho vyrýžovat nebo najít.


Kromě toho je i tady nespočet další chytré zábavy pro děti. Mohou si tu například vyzkoušet dojení krávy nebo si stavět vlastní vodní tok pomocí soustavy dřevěným žlábků.




Bikepark Serfaus-Fis-Ladis


Maminky a tatínkové bikeři, pokud si chcete užít den na stezkách a skocích v bikeparku, počítejte s tím, že permanentka platí pouze na místní lanovku. Dobré ale je, že permanentka není na jméno ani na fotku, a tak zatímco si jeden z rodičů užívá den v mini bike parku pro děti uprostřed, kterého se nachází pískoviště se stínem, druhý si může užívat adrenalinu a po pár hodinách se v hlídání vystřídat! (To se dnes už hledá těžko a je to bomba).



Nebo si naopak můžete zablbnout na kole na spodním pumptracku a nechat mrňouse hrát hezky na očích v bezpečí pískoviště.



U spodní stanice lanovky najdete také dva skoky do nafukovačky. Jeden pro začátečníky a druhý velký pro zkušené jezdce.



Parkování u bikeparku je zdarma.


Další výlety v lokalitě Serfaus - Fiss - Ladis


Na dovolené jsme tu byli asi deset dní. Bohužel nám počasí příliš nepřálo. I přesto jsme stihli zažít obrovské množství zážitků a podívat se na úžasná místa. Mnoho dalších jich objevíte sami.


Velkou pomocí vám budou místní info centra, kde se doptáte na vše potřebné. Stačí se zeptat na aktivity pro děti a nebudete vědět, kde začít.


Převážná většina všech aktivit na kopích je pro děti v rámci jízdného (či v rámci výšlapu po vlastních nohách) zdarma!


Což je úžasný benefit, který děti táhne do přírody.


 

Zážitky jsou nejvíc! Zaznamenejte ty vaše společné do vzpomínkové knížky plné akčních výzev pro děti. Dováděník máme pro vás ve verzi pro nejmenší děti a pro školáky.



Další tipy na výlety s dětmi v Rakousku


Hledáte další výlety po Rakousku vyzkoušejte naše tipy z oblasti Salzburska, které nás naprosto uchvátilo



 

Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru a užívejte si další zábavu s dětmi doma i na cestách.



ความคิดเห็น


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page