top of page

Malování na kamínky


 

Malování kamínků je populární volnočasová aktivita, při které vdechujete obyčejným kamenům nový život pomocí originálních kreseb.


Jak to funguje


1. Lidé pomalují speciálními barvami kamínky dle své fantazie.


2. Na druhou stranu kamínků napíši PSČ (Poštovní směrovací číslo) obce, ze které pochází.


3. Připíší název FB skupiny, které jsou členy.


4. Umístí kamínek na libovolné veřejné místo.


5. Ten kdo ho najde, kamínek vyfotí a fotku se svým příběhem a uvedeným PSČ zveřejní v uvedené Fb skupině.


6. Kamínek si vezme a umístí opět na jiném místě.


7. Tam ho najde opět další člověk a bod č.5 a 6 se opakuje.


Majitel kamínku tak může přes Facebookovou skupinu sledovat, jak jeho kamínek cestuje, kam všude a jak daleko od domova se dostal a komu udělal radost.

Na této aktivitě je perfektní, že do ní můžete zapojit celou rodinu, včetně dětí. A to jak při sbírání kamínků, tak samotném tvoření. Každý se se svým úkolem popere po svém a vzniknou tak nejen krásné upomínkové předměty či dárky pro nejbližší , ale i prima vzpomínka na společně strávený čas.


Úkol malování na kamínky najdete také jako součást 33 výzev Dováděníku, zážitkového deníčku pro děti.

Pořiďte dětem knížku motivující k prožití nejkrásnějších dětských zážitků a vytvořte si krásné fotoalbum plné společných vzpomínek.


Chcete si to vyzkoušet?


Tak hurá do toho, máme pro vás pár rad a tipů do začátku.


Jaký kámen vybrat?


Vše začíná u hledání ideálního kamínku. Takového, na který se bude dobře malovat, takže má dostatečnou velikost, je spíše plochý, aby se na něj dobře malovalo nebo má zajímavý tvar, který vás inspiruje k tvorbě specifického obrázku.


Kamínek dobře umyjte mýdlovou vodou a nechte důkladně uschnout.


Jaké barvy použít?


Pokud se chystáte malovat jen pro vlastní radost a uchovávat si kamínky doma na výstavce, pak vám k tvorbě postačí téměř jakákoliv barva, která se na kameni udrží (tempery, vodovky, fixy). Počítejte ale s tím, že výsledek nebude tak kvalitní jako při použití barev pro to určených.


Pokud se chystáte zapojit do veřejné hry cestování kamínků, pak je nezbytné použít barvy, které přežijí venkovní podmínky, včetně slunečního záření a deště.


K tomu jsou ideální kvalitnější akrylové barvy, ty můžete pořídit ve formě fixů či barev roztíratelných štětci. Chystáte-li se zapojit do tvoření děti, dejte ale pozor, akrylové barvy jsou neomyvatelné, proto je v tomto případě možná lepší zůstat u tvoření domácích kamínků.


Před umístěním nezapomeňte následně svůj výtvor také zalakovat akrylovým lakem, aby se obrázky v nehostinných podmínkách nesloupaly. Doporučujeme nehledat alternativy akrylového laku jako např. lak na nehty, vlasy - sloupávají se.


Sledování


Abyste mohli sledovat putování vašich kamínků, nezapomeňte připsat na zadní stranu vaše PSČ a název Facebookové skupiny, do které má případný nálezce fotku sdílet.


Tady pár odkazů na ty, které používáme:




Rodinná zábava


Zapojit můžete celou rodinu, využít malování kamínků pro relaxaci nebo si tvoření zpestřit účasti v nejrůznějších tematických výzvách jednotlivých tvořivých skupin.


Přejeme příjemnou zábavu.

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page