top of page

S dětmi na výlet - Brick corner - Praha

Kam v Praze, když prší a je zima? Máme pro vás tip na zábavné odpoledne pro malé i velké milovníky LEGA.

 

Máte rádi kreativní zábavu? Pak vás jistě potěší náš další výletní tip ideální pro děti od 4let výše. Brick corner je výstavní a herní kreativní koutek, ve kterém se můžete inspirovat úžasnými LEGO stavbami, procvičit svou pozornost při plnění soutěžních úkolů, ale také si sami pohrát.


Co všechno vás čeká


Brick corner není nijak velice rozlehlá či obří výstava. Zabavit se tu však hravě zvládnete, jak dlouho záleží jen na vaší hravosti a na tom, kolik času strávíte u jednotlivých stanovišť. Některá z nich jsou ryze pozorovací, jiná zase velmi kreativní a hravá.


Noční město

Brick_corner_Praha

Těšit se můžete například na místnost s LEGO městečkem, ve které se po určitých časových intervalech střídá den a noc. Přes den, kdy jsou plně rozsvícena všechna světla si můžete skvěle prohlédnout veškeré detaily propracované stavby a všímat si jednotlivých micro příběhů, které se v městečku dějí. V noci se naopak můžete kochat krásou barevných světýlek, kterými městečko jen hýří.


Lego_v_Praze

Zvládnete zjistit proč jsou dveře od garáže hasičárny otevřené? Jaké atrakce čekají na Legáčkové děti v místním zábavním parku? Nebo proč dělníci kopou díru v silnici? Nespěchejte a pozorujte všechny jednotlivé detaily, které vás pobaví svou promyšleností.



Závodní autodráha


Na dalším stanovišti si můžete postavit vlastní závodní auto a porovnat ho v rychlosti s ostatními na závodní dráze, jejíž start si můžete sami ovládat. I tady se dá strávit opravdu hodně času budováním toho nejpreciznějšího a nepromyšlenějšího autíčka nebo naopak odbýt závod pouhým podvozkem s koly. Záleží jen na vás, jak moc se chcete jednotlivým úkolům věnovat.


Brick_corner_LEGO_s_detmi


LEGO v pohybu


Nadšence techniky může zaujmout mini klavír kompletně složený z Lega, který sám pohybuje klávesami nebo LEGO bagr na dálkové ovládání. Nabrat a převést kostičky z jedné strany na druhou není žádná brnkačka ani pro dospěláka. Dokážete to?



Filmová dílna


Tahle aktivita mě osobně bavila asi úplně nejvíc. Pomocí několika Lego prvků si můžete vytvořit vlastní filmový mini příběh. Stačí postavičky vkládat před kameru fotit a pomalu přesouvat. Překvapilo mě, jak je to snadné. Vše si na konci své tvorby můžete přehrát a následně na památku poslat na váš e-mail.


LEGO_tvorba_filmu


Harry Potter corner


I milovníci Harryho si tu přijdou na své. Děti si mohou vyzkoušet plášť s kravatou a vy můžete zkusit odhadnout z kolika kostiček je složený stůl s židlí nebo najít v kostičkovém komplexu ukrytého Voldemorta.



Vlastní tvorba


Najdete tu také stanoviště, na kterých si můžete postavit Lego domek, 3D stavbu či nápis aj. nebo si užít jízdu s motorkami na setrvačnost a vytvořit jim extrémní závodní dráhu.


V dalších úkolech máte za úkol na vystavených exponátech hledat detaily, např. spočítat všechny helmy nebo psy, které se ve vystaveném exponátu vyskytují. Je to zábava a bezva zkouška pozornosti, která vás přinutí zpomalit a prohlédnout si vystavené stavby detailněji.

 

Vzpomínka pro hravé děti


Hrajete si rádi? Jste akční a tvořivý? Pak by vám neměl chybět Dováděník. Dětská kniha, zážitkový deník a fotoalbum v jednom.

Dovadenik_kniha_zazitku_pro_deti

Zaznamenáte všechny důležité dětské momenty a vzpomínky originální formou a užijte si společnou zábavu s mrňousky i školáky.

 

Pro nejmenší děti


Pro děti do 4 let je připraven hrací koutek s LEGO DUPLO umístěný v prostorách kavárny. Pozor ale! Nemají možný vstup do ostatních prostor z důvodu bezpečnosti (dětí i exponátů).


Přijdete-li jako rodina s mrňouskem, počítejte s tím, že jeden z vás bude muset být s menším dítětem stále u kavárny. Prostor je ale celkem malý, takže není problém se u něho kdykoliv střídat a mít tak možnost vyzkoušet a prohlédnout si vše na výstavě.


Duplo_herna


Kudy kam, kdy a za kolik


CENA - Za vstupné zaplatíte 150,- za dospělého a 180,- za dítě do 18 let.


ADRESA - Brick corner naleznete na adrese Mladoboleslavská 347 v pražských Letňanech.


OTEVÍRACÍ DOBA - Otevřeno je pouze 4 dny v týdnu, a to od čtvrtka do neděle. Ve všední dny (ve čtvrtek a v pátek) od 12 - 20 o víkendu pak jen do 18h.


Kromě klasické návštěvy nabízí Brick corner také možnost rezervace na narozeninových oslavu. Dáváte-li přednost zábavnému programu ve vlastních prostorách, zkuste program na míru s Dováděníkem - zábava a pohybové hry přímo u vás doma.

 


Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru novinek a další tipy na zábavu s dětmi vám neuniknou.



Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page