top of page

S dětmi na výlet - Za mluvícím obrem do lesoparku Horka u Liberce

Hledáte zajímavý tip na výlet s dětmi do přírody v Libereckém kraji? Vyrazte do lesoparku Horka za spícím obrem Mázou.

 

Vyrazte do lesa a užijte si s dětmi příjemné odpoledne na dětských prolézačkách při procházce okolím s pohádkovou tématikou a dalšími zábavnými úkoly na trase.


Kamenná socha obra

Na stezce si mohou děti poskládat obrázky, dozvědět se něco o zdejší přírodě nebo si prolézt některé z prolézačkových domečků.



Dospělí si zase trochu procvičí mozkové závity při logických úlohách nebo pomohou dětem s rozlousknutím těch pohádkových.



Největším trhákem na trase je ovšem bezkonkurenčně spící obr Máza. Jedná se o velkou "kamennou" sochu nadlidských rozměrů, která dokonce hlasitě chrápe a mluví.


Lesopark Horka mluvící obr

Stačí se ocitnout v blízkosti jeho břicha nebo obrovi hlasitě zakřičet do ucha a obří zloba se vám ihned ukáže.

 

Fotka s tímhle fešákem by jistě neměla chybět v zážitkovém deníčku vašich dětí. Pěkně by se vyjímala třeba u úkolu navštívit zábavní park, který najdete spolu s dalšími 32 výzvami v Dováděníku pro školáky. Zažívejte s dětmi jejich malá dobrodružství a tvořte si společné vzpomínky.


kniha pro děti plná zábavy

*K dostání také verzi pro děti od 1 do 7 let - Dováděník pro předškoláky.

 

Minigolf a další zábava v okolí

minigolf Liberec

V těsné blízkosti lesoparku se nachází také golfové hřiště, kde si můžete vyzkoušet odpaliště, nebo si užít s dětmi pohodu hned dvou trasách místního minigolfu.


Sport s dětmi Liberec

Kdo by toužil vyzkoušet něco nového, pak se tu nabízí možnost footgolfu, což je jakási forma fotbalového golfu, při kterém se snažíte míč kopáním dopravit do jednotlivých jamek.


*Aktivity jsou zpoplatněny.

 

I tyhle malé zážitky se mohou společně s fotkou a osobním příběhem skvěle vyjímat v Dováděníku u úkolu Vyzkoušet si nový sport, které taktéž naleznete ve školácké verzi knihy.


dárek pro školáka
 

Na místě je také ohniště, kde si jako správní výletníci můžete opéct buřtík nebo se jen zahřát při posezení u ohýnku.


Nemáte-li svačinku, občerstvit se můžete, i s pěkným venkovním a vnitřním posezením, v místní restauraci a nakonec si můžete ještě pohrát na hřišti hned vedle.


dětské hřiště v okolí Liberce

Den na čerstvém vzduchu vám tu zkrátka uteče jako voda.


Vstupné


Nutno podotknout, že vstup do lesoparku je zdarma s dobrovolným vstupným 20,- , které můžete a nemusí chodit do sochy na začátku trasy. Myslím, že dobrovolná cena je více než příznivá a park si zcela jistě zaslouží svoji podporu.


Vzhledem k nekomerčnosti parku jsou bohužel některé části parku velmi zchátralé a je třeba si dávat pozor, na které atrakce se můžete vypravit a kterým je lepší se raději vyhnout. Ovšem aktuálně probíhá jejich postupná rekonstrukce.



kam na výlet s dětmi


Jak se dostat do lesoparku?


Stačí napsat do navigace lesopark Horka a můžete vyrazit. Místo se nachází asi hodinu cesty od Prahy směrem na Liberec.


Co dalšího podniknout v okolí?


Odsud je to už jen kousek třeba na Ještěd, do liberecké zoo nebo do zábavního parku Babylon, kde můžete využít mnoha zážitků na jednom místě od aquaparku, přes wellness zážitky, IQ park, lunapark nebo Fun Park (o kterém jsme vás informovali v minulosti).


zážitkový deník pro děti od 1 roku


Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru dalších tipů na výlety a zábavu s dětmi a nechte se zdarma a pohodlné inspirovat.



Comentários


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page