top of page

Ve Zlíně s dětmi

Co neminout a čím si možná zpestřit cestu do Zlína a jeho okolí. Čtěte naše roadt(r)ipy.

 

Při našem roadtripu #Dovadeniknacestach jsme na skok navštívili také Baťovo město Zlín. Co nás tu na první pohled okouzlilo? Mrkněte na výletní inspiraci.


Zlín, město domů s červenými cihlami proslulé především díky obdivuhodnému podnikateli Tomášovi Baťovi, nabízí kromě světoznámého obuvnictví také zajímavá zákoutí, která stojí za to navštívit s dětmi.


Co zaujalo nás?


Park Komenského

Úžasné místo k relaxaci a odpočinku v centru města. Krásná upravená zeleň, zvířecí sochy, houpačky a hlavně velikánské krásné dětské hřiště.

Zoo Zlín


Nádherná tematicky do detailu propracovaná zoo, která vás ohromí nejen svým stylem a širokou nabídkou zvířat, ale i zážitky.

Těšit se můžete na největší expozici jaguárů v Evropě, medvědy, lvy, slony či lenochoda.


Největším zážitkem pro nás byla bezesporu návštěva rejnočí zátoky, kde si můžete na rejnoky můžete nejen sáhnout, ale dokonce je i nakrmit z ruky.

Tahle chvíle se vám i vašim dětem jistě vryje hluboko do srdce. A přesně taková vzpomínka nesmí chybět ani ve vašem Dováděníku - deníku nejkrásnějších dětských zážitků.


Splnit si tu můžete úkol navštívit zoo (Dováděník pro předškoláky) či nakrmit zvířátka (Dováděník pro školáky).

Chcete vědět více informací vzpomínkovém fotoalbum pro děti? Pokračujte na náš web.


Sáhnout na rejnoka je tu opravdu snadné, i když v ruce žádné jídlo nemáte. O krásný zážitek se tak nemusí připravit, ani nejmenší děti, které mají z krmení respekt.


Za zmínku stojí také místní zoo vláček, který za jednorázový poplatek na neomezenou možnost využívání dopravy po zoologické zahradě, což se zejména s menšími dětmi určitě vyplatí.

Děti se mohou vyřádit na hřišti s nafukovací trampolínou, dřevěných sochách i v lanovém centru korunami stromů.


Havlova lavička


Pěkný detail najdete také v parku vedle náměstí T.G.Masaryka, kde se nachází roztomilé posezení pro dva.

Pokračujete-li dál do kopce, dojdete až k městské sjezdovce, která je samozřejmě spíše zimní záležitostí, ovšem je dobře o ní vědět. Najdete tu dva cvičné pásy pro výuku dětí a jeden menší vlek s mini sjezdovkou a snowpark z druhé strany. Což považuji za skvělou možnost zimního řádění, zejména pro děti.

Projdete-li se sjezdovkou až ke konci snowparku, objevíte také krásnou romantickou stromovou houpačku a městskou lukostřelnicí.

Baťovo letadlo


Při návratu zpět k náměstí se pak můžete zastavit také u Baťova památníku, v jehož budově najdete také letadlo, kterým létal na své schůzky.

Filmový festival


Ve Zlíně se pořádá každoročně také filmový festival. To se může zdát jako pro děti nezajímavá událost, opak je však pravdou! Město žije aktivitami všeho druhu a děti z centra nedostanete.


Těšit se mohou na nepřeberné množství zábavy v podobě sportovních aktivit, soutěží, skákacích hradu či malování na obličej. My se s Jonášem bavili na jednom místě dokonce několik dní. A zúčastnili se třeba i Lego dílny, tento rok s tvorbou na téma Dům budoucnosti.

Za kratičký čas, který jsme ve Zlíně strávili jsme zdaleka nestihli navštívit všechny plánované zastávky. Další inspiraci vám však může být bezva blogy místních maminek @zlinske_matky , ktery najdete na Facebooku i Instagramu.


Pokud se vám článek líbil a přejete si dostávat další podobné přímo do vaší e-mailové schránky, přihlaste se k odběru novinek.


Přejeme hezký výlet


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page