top of page

Německo s dětmi - Skaní most Bastei

Hledáte novou inspiraci na výlety do přírody? Tenhle kamenný most i výhledy do okolí vás dozajista učarují.

 

Prázdniny se blíží a s nimi i ideální čas na výlety s dětmi. A proto jsem si pro vás připravila další zajímavý tip na krásný den v přírodě jen kousek od českých hranic.


Kde najdete tento kamenný most mezi skálami?


Kamenný most Bastei najdete v Saském Švýcarku (v Německu), kam se z Prahy autem dostanete do dvou hodin.


Procházka je jednoduchá a krátká, takže ji zvládnete i s menšími dětmi. Zároveň se vám ale nabízí i spoustu příležitostí na "větší expedice" v okolích skalách, kterém jsou v horkých letních měsících ideálním místem pro návštěvu, jelikož lesnaté okolí zajišťuje dostatek stínu na stezkách a vy si tak můžete užívat procházky i za letních parných dní.


Jak se dostat na vyhlídku mostu Bastei


Do saského Švýcarska se vydejte ideálně autem, a to směrem na německé Drážďany. Na tohle nádherné skalní město se můžete těšit jen kousek za českými hranicemi.


 

Nezapomeňte si své rodinné zážitky poznamenat do Dováděníku a vytvořte si krásně vzpominkkrásné vzpomínky na společná dobrodružství.


 


Parkování

Pokud nejste návštěvníci místního hotelu, na nejbližší parkoviště ke skalám se nedostanete.


Na výběr tak máte ze dvou možností. Auto odstavíte záchytném parkovišti (4 eura/den) a:

  1. Dále se vydáte po svých, asi 40 minutovou procházkou.

  2. Nasednete na svozový kyvadlový autobus a za 1,5 eura (zpáteční) se k poslednímu parkovišti svezete.



Autobusovou zastávku najdete hned u okraje parkoviště. Autobusy jezdí často, a to až do večerních hodin (tuším třeba do osmi večer).


Po vystoupení na konečné zastávce vás čeká kousek po silnici nebo vedlejším lesíkem a jste u hotelu, kterým projdete dále rovně, kde už se vám nabízejí krásné výhledy do okolní krajiny.



Terén není fyzicky náročný, výhledy jsou vám na dosah jen pár metrů z hlavní trasy, ale je třeba překonat vždy pár desítek schodů, takže pro kočárek vhodný není.


Po zaplacení parkovného je samotný vstup do lokality zdarma. V rámci bezplatné návštěvy se vám naskytnou příležitosti ke krásnému pohledu na samotný most i do okolní přírody.



Ostatky skalního hradu


Dále je možné připlatit si 2,5eur pro vstup do staré hradní části. To je menší okruh, který se nijak zásadně neliší od ostatních bezplatných částí.


Samozřejmě máte možnost se dozvědět něco navíc na informačních cedulích, prohlédnout si starý kamenomet a nahlédnout na místní krajinu zase z trochu jiného úhlu.



Výhledy jsou tu opravdu krásné, počítejte ale, že se o ně budete dělit s mnoha dalšími návštěvníky. Pokud hledáte tiché místo v přírodě a chcete vyrazit s dětmi někam, kde si užijete jeden druhého v soukromí lesů, pak tohle není zrovna to pravé místo. Turisty se to tu opravdu jen hemží.



Přesto si myslím, že návštěva skalního mostu stojí za vidění. Pro větší relax můžete zvolit jiné výlety v okolí a projít se přímo mezi skalami.


Pokud vám větší množství návštěvníků nevadí a rádi byste potěšily také děti, pak doporučuji návštěvu nedalekého světa miniatur "Malé SaskéŠvýcarsko", venkovní prostor, kde si s dětmi můžete projít makety místních reálných míst, i pohyblivých dopravních prostředků (zejména vláčků) a svézt se po areálu dětskou mašinkou. Více informací o nedalekém zábavním parku pro děti naleznete už brzy v samostatném článku.


Nenechte ho ujít, stejně jako další tipy na rodinné výlety po Čechách i v zahraničí. Přihlaste se k odběru novinek do e-mailu.


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page