top of page

S dětmi v Praze - Armádní muzeum se vstupem zdarma

Kam na výlet s dětmi v centru Prahy a zdarma? Vyzkoušejte pražské armádní muzeum. Skvělý tip kam vyrazit za deštivého počasí. Aktivita, při kterém se pobavíte, vzděláte a jako bonus neutratíte ani korunu.


Rytíři muzeum Praha


Navštivte s dětmi Armádní Muzeum Praha a oživte na okamžik historii bojů a bitev na území českých zemí


Při návštěvě Armádního muzea Praha nejenom pozorujete historii, ale prožíváte ji. Nahlédněte do minulosti České republiky a pochopíte, jak vojenská historie formovala tuto krajinu. Pro vojenské nadšence, historiky a rodiny s dětmi je Armádní muzeum Praha jedním z těch míst, které nesmíte při návštěvě Prahy minout.


 

*Nákupní inspirace: Hledáte další zajímavé tipy na výlety s dětmi v Praze? Inspirujte se ve foto průvodci pro rodiny.




Seznamte děti se zajímavostmi historického vývoje armádního vybavení


Armádní muzeum Praha je pokladnicí historie, která se zabývá vývojem českých ozbrojených sil od středověku po současnost. Expozice obsahuje nejenom poutavé příběhy hrdinských vojáků, ale také technologické inovace, strategie a politické události, které ovlivnily vojenskou historii regionu.


Najdete tu krásné expozice prezentující historický vývoj zbraní, technického vybavení i bojových taktik. Zblízka prozkoumáte vozovou hradbu nebo vyzkoušíte, kolik váží rytířský meč.


Husité muzeum Praha

Jedním z největších lákadel Armádního muzea Praha je rozsáhlá sbírka vojenské techniky. Tanky, obrněná vozidla, děla a letadla – návštěvníci mají možnost vidět vývoj vojenské technologie od minulých staletí až po moderní éru. Interaktivní expozice poskytuje jedinečný pohled na to, jak technologický pokrok ovlivňoval vojenské strategie a taktiky.



Edukativní prostředí pro rodiny s dětmi a školy i turisty


Muzeum se snaží nejenom oslovit vojenské nadšence, ale i poskytnout edukativní zážitek pro rodiny a školní výlety. Děti i dospělí mohou zapojit svou zvídavost do interaktivních výstav, které nabízejí pohled do vojenského života formou her a simulací.



Osudy hrdinských vojáků


Muzeum nezapomíná na lidi za technologií. Historie vojenství je plná příběhů hrdinských vojáků, a Armádní muzeum Praha věnuje těmto jednotlivcům zaslouženou pozornost. Návštěvníci se mohou seznámit s příběhy odvážných vojáků, kteří se vydali do boje ve jménu svobody a obrany.


Armádní a vojenské muzeum Praha

V rámci muzea mohou rodiče dětem také skvěle prezentovat, jakým způsobem se žilo v dobách, kdy nebyl všeho dostatek a připomenout si staré časy postáním u bufetového pultíku u párku s hořčicí a piva. Ten ovšem doporučuji nekonzumovat, má jistě už nejlepší léta za sebou :-).


Armádní muzeum Praha

Chcete další články rovnou na mailu? Přihlaste se k odběru novinek.

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page