top of page

Rakousko s dětmi - Leogang

Ráj bikerů a dětí, tak by se dalo nazvat rakouské město Leogang, které láká turisty na nejedno aktivní vyžití. Místní herní park budou vaše děti milovat!

 

V rámci našeho roadtripu po Rakousku jsme se s Dováděníkem na cestách vydali na výlet za kopec ze Saalbachu do Hinterglammu, kde jsme mohli v rámci slev a výhod využít již pořízenou katu Joker card a vydat se tak bezplatně na prlzkum zdejších krás. A že bylo o co stát!


Tahle oblast je díky své nabídce sjezdových tratí doslova našlapaná bikery, pro které tu najdete kromě množství všemožných obtížností cyklo trailů také krásný betonový pumptrack, cvičné skoky do nafukovacího dopadu, malé skůčky pro začátečníky, obří pro profíky i dráhu pro nejmenší jezdce.


U spodní lanovky taktéž najdete dvě do země zabudované trampolíny k volnému užití. Děti se tak mohou vyřádit hned na začátku výletu. Nezdržujte se tu ale dlouho, nahoře vás čeká ještě mnoho dobrodružství.

Při výjezdu do horní stanice si můžete pohrát na hřišťátku velke lanovky, vydat se na tůru nebo si zařádit na letní bobové dráze. Zvolíte-li cestu dolů pěšky, pak vám od unavených nožiček může pomoci dětská úkolová hra, kterou nafasujete hned u výstupu z lanovky.

Nás ale nejvíce lákalo jezero, které jsme zahlédli z lanovky, a protože času nebylo nazbyt. Vrátili jsme se zpět do mezistanice lanovkou, aby nás zbylo více času na místní průzkum. A dobře jsme udělali. Tady to byl totiž ráj jak pro děti, tak pro oči.

Z lanovky mezistanice si musíte kousek vyšlápnout, ale zvládli jsme to i s terénním kočárkem. Po cestě máte navíc spoustu zábavy- všudypřítomné herní prvky, prolejzačky a krásné výhledy, takže vám cesta uteče jako voda.

Nezapomeňte při výšlapu taky občas zpomalit, zastavit se, otočit a rozhlédnout kolem - stojí to za to!

Ještě pár kroků a jste tam. Odměnou za výšlap je vám skvělý relax u krásného horského jezera. Koupání je tu sice zakázáno, ale i tak se tu krásně nabažíte, nejen sluníčka, ale i ledové vody. Je tu totiž udělaný mostík s ostrůvkem, kde si můžete vodou chodit. Po straně jezera pak navíc krásné Kneipovy chodníčky, které osvěží a promasírují nohy.


Relax umocní dřevěná lehátka umístěná nad jezerem, ale minimalistovi jistě postačí posezení na kameni s nohama smočenýma v průzračné vodě. Je to nádhera.

Protože jsme o místě věděli, nezdráhala jsem se Jonášovi zabalit plavky, aby nebyl celý zmáčený, a to se rozhodně vyplatilo.


Nezapomeňte své nejkrásnější zážitky z cest dokumentovat a zaznamenat do Dováděníku - deníku nejvýznamnějších dětských vzpomínek. Máte už ten svůj?

K dostání ve verzi pro malé i školní děti na našem e-shopu www.dovadenik.cz

 

V blízkosti zmiňované mezistanice se nachází také obří restaurace, kam se snad musí vměstnat všichni návštěvníci okolí. Ta navazuje hned na zmiňovanou herní krajinu a navazuje klasickými herními prvky jako jsou klouzačky, trampolíny nebo odrážedla.


Příjemné posezení, teplé jídlo a spousta zábavy. Zkrátka tak pro děti i rodiče.

A aby toho nebylo málo, pár kroků odtud je ještě část herní krajiny věnující se smyslům. Prověřit tu můžete svůj hmat, sluch či zrak a okořenit tak dětem další čas strávený na čerstvém vzduchu.


Jedním slovem PERFEKTNÍ místo na výlet rodičů s dětmi. Kdybych měla v okolí navštívit jen jedno místo, pak bych se vypravila právě sem.


Líbil se vám článek? Přihlašte se k odběru novinek.

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page