top of page

8 tipů na podzimní zábavu s dětmi

Užijte si proměnlivou podzimní atmosféru - plňte úkoly z Dováděníku, které vám zpestří společný rodinný den.

 

V obyčejnosti je někdy krása. Na světě jsou zkrátka věci, které nejsou na první pohled ničím výjimečné a ohromující. Přesto je ale jejich prožití pro každého z nás důležité. Jsou to radostné dětské chvíle ve společnosti nejbližších. Takové okamžiky je třeba zažívat a společně se z nich radovat.


Zvládnete je všechny?

  • MALOVÁNÍ NA KAMÍNKY

Nasbírejte si na procházce tvarově a velikostně pěkné kamínky a využijte je při domácím tvoření. Více o malování na kamínky naleznete v samostatném článku.

  • DOMEČKY PRO SKŘÍTKY

Při téhle aktivitě se mohou skvěle vyřádit i dospěláci. Popusťte uzdu své fantazii a vykouzlete v lese malý příbytek pro broučky či skřítky, nebo si rovnou s dětmi vybudujte nějaký pro sebe. Jděte dětem příkladem a ukažte jim kreativní způsoby použití jednotlivých přírodnin.


  • SKLÁDÁNÍ ORIGAMI

Hrajte si s papírem a naučte se poskládat nový tip vlaštovky, zvířátko, loďku, nebo třeba pokémona.

  • SCHOVÁVANÁ V LISTÍ

Slunečný podzimní den, kdy barevné listí šustí pod nohama si užívá snad opravdu každé dítě. Když se pak vydáte do lesa, kde je takového materiálu velké množství, spontánní zábava se rozjede na plné obrátky bez dlouhého vyzývání.


Další tipy: My milujeme hru na červy, kdy se celí zahrabeme do listí a prolézáme jím sem a tam, pak se přidá válení sudů nebo jízda po zadku z kopce; hrabání listí na zahradě a následné skákání do pečlivě nahrabaných kup; sbírání krásných barev a tvarů listů; listová válka nebo naše oblíbené listové bludiště.

  • STEZKA TMOU

Máte-li starší nebo nebojácné děti, můžete brzké stmívání využít k hravým aktivitám jako je stezka odvahy či průzkum bytu s baterkou.


Náš tip: Menší děti vyšlete s baterkou hledat částečky puzzlů rozmístěné ve zhasnutém pokoji, a pak je společně poskládejte. Větším dětem můžete připravit svíček v okolí domu nebo rozmístit po okolí odrazové pásky (odrazky na ruce), které musí s baterkou venku najít. Můžete s nimi vyznačit i celou trasu.

  • DEN BEZ ELEKTŘINY

Vyzkoušejte si s dětmi jaké to je bez připojení k elektřině. Použití svíček navodí tajemnou atmosféru a nemožnost zapnutí televize, rádia a internetu vás přinutí bavit se jinak. Zpívejte si, vyprávějte příběhy, vtipy, dávejte si hádanky nebo si zahrajte deskovou hru. Využít můžete také předem našeho obrázkového kvízu, který skvěle poplete hlavu malým i velkým účastníkům.


  • DOMÁCÍ KINO

Není na škodu si občas udělat prostě pohodu. Obyčejný den proměníte v nevšední zážitek třeba přípravou domácího kina. Zahrajte si hro o to, kdo vybírá pohádku, vytvořte společně lístky do kina, nanoste si na gauč horu polštářů a dek, udělejte si pohodlíčko a udělejte si pohodu s mísou domácího popcornu.


Všechny zážitky na jednom místě


Uchovejte si vzpomínky na společné řádění! Dětská zážitková kniha Dováděník, vás inspiruje, pobaví a uchová nejkrásnější rodinné chvíle navždy ve vašich vzpomínkách.

  • VANA PLNÁ PĚNY

Když je venku opravdu ošklivo, není nad domácí pohodu. Napusťte si vanu plnou pěny a zábava může začít. Foukání bublin do výšky, tvarování módních pěnových účesů, knírů a vousů, to je legrace k nezaplacení.


Naše vanové hry: Jonáš miluje sestřelování pěnových písmen vodní pistolí. Také můžete hledat hračky na dně vany odfoukáváním vrstev pěny, učit se používat potápěčské brýle a šnorchl nebo vyzkoušet jednu z našich Stickeez her.

Přejeme vám krásný podzim Katka, Jonáš a Dováděník :-)


Comments


Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page