top of page

Inspirace ze zahraničí - Dům plný her a kreativity věnovaný dětem

Prostor pro bezpečnou hru plnou fantazie pro nejmenší děti. Navštivte úžasnou vilu plnou Montesorri hraní. Kde ji hledat, kolik stojí a jak se tam dostat? Čtěte v článku.

 

Dům svobodné hry pro nejmenší děti


Vila kreativity neboli Maison de la Créativité je úžasný herní koncept ze švýcarské Ženevy. který dopřává malým dětem spoustu prostoru pro rozvoj fantazie a volnou hru.


Co je vila kreativity?


Jedná se o dům se zahradou plný tematicky rozlišných místností, které nabízí dětem různorodé podněty pro kreativní hru. Stejně jako zahrada, ve které najdete úžasnou dětskou kuchyni, dětská kolečka a zahradní nástroje, plachetnici v životní velikosti a další zajímavosti.


Po vstupu do budovy si můžete volně proudit celým domem a vybírat si z místností dle vlastní chuti. Přičemž každá vám nabízí jiný druh zábavy.



Pro koho je vila určena?


Aby zůstal nejmenším dětem zachován bezpečný prostor ke svobodné hře, je tento prostor přístupný pouze dětem do osmi let, samozřejmě s doprovodem rodičů, kteří jsou za své děti během celého pobytu zodpovědní.


Co v kreativním domě pro děti najdete?


Mezi prvními jsme navštívili úžasnou dětskou kavárnu v přízemí. V místnosti jsou rozmístěny roztomilé malé stolečky s židličkami, bar, jídelní podnosy i malé hrníčky. To vše mohly děti využít k hraní si na kavárnu a její hosty. Obsloužit rodiče nebo si zahrát na zákazníky.


Další místnost byla celkem prázdná, přesto v ní bylo tolik co k dispozici. Děti tu měly připraveny k volně hře různé druhy menších a větších kamínků, lepenkové trubky a košíčky, které mohly využít podle své fantazie. Mohly stavět věže, obrázky, řadit kameny podle velikosti, nakládat a přenášet nebo si z nich stavět cestičky.


Naší nejoblíbenější místností se ale stala bezpochyby maketa námořnické lodi. Děti si tu mohly obléct pravou záchranou vestu, potápěčské brýle nebo ploutve, hrát si na lovení ryb a mořských živočichů nebo zkoumat plyšová zvířata v kajutě.



I umělci si tu přijdou na své! V místnosti plné barev můžete popustit uzdu své fantazii a malovat téměř kde se vám zlíbí.


Děti vyfasují staré tatínkovské košile a tvorba může začít.


Milovníci kostýmů si zase mohou vyzkoušet všelijaké druhy oblečení v místnosti s převleky.


 

Tomu říkám skvělá příležitost na splnění jedné z výzev našeho Dováděníku - zážitkového deníčku pro nejmenší, ve kterém najdete 33 zábavných úkolů, které jsou zásadními zážitky každého mrňouska.


Originální dárek pro děti

Stavět věže z kostek, foukat velké bubliny, jezdit na výlety, užít si veliký kopec zmrzliny nebo si vyzkoušet, jak legračně by vypadali v oblečení dospěláků. To jsou maličkosti, které dělají dětství skutečným. Vzpomínky, které stojí za to zaznamenat.


 

Padne-li na děti únava, mohou si odpočinout třeba v místnosti knížek nebo relaxačním dřevěném stanu.



Celá kreativní vila a její myšlenka nás naprosto učarovala. Jednotlivé místnosti se časem různě modifikují, takže se děti mohou s další návštěvou těšit na nové inspirace a nikdy nekončící kreativní zábavu.


Libil se vám článek? Přihlaste se k odběru a novinek a další inspirace na zábavu pro děti vám neunikne.



párty hry pro děti

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page