top of page

Dovolená s dětmi - Řecko - Kréta

Čeká vás rodinná dovolená na Krétě? Inspirujte se zajímavými tipy na výlety, které budou děti milovat.

 

Hledáte víc než jenom pláže? Máme pro vás 6 tipů na aktivní zábavu pro děti, kterými si můžete zpestřit pobyt.


Kréta s dětmi


Dovolená na Krétě co vidět

Akvárium


Nahlédněte pod mořskou hladinu a užijte si krásné pohledy na pestrobarevné ryby všech velikostí. Nenechte se odradit, příjezdová cesta k místnímu akvárium sice není moc turisticky lákavá, ale vnitřní prostory akvária jsou moc pěkná. Krétské akvárium najdete necelých 20 minut jízdy autem z centra Herakleionu po severním pobřeží směrem na východ.


Akvárium tip na výlet Kréta

Kromě nejrůznějších druhů ryb včetně medúz či smrtelně jedovatého perutýna nás zaujala také moc pěkná 3D videoprojekce, která zobrazuje líhnutí se malých želviček v písku a následně se rychle přesunujících do bezpečí mořských vln.


Akvárium Kréta výlety pro děti

Dinosauria


Cestou do Akvária nemůžete minout ani vchod do zábavního parku Dinosauria, který se nachází téměř hned vedle. Zatímco akvárium je skvělá volba při dešti nebo velkém horku, dinosaurii bych doporučila spíše při zamračenějším počasí. Jak je vidět z obrázku, stínu tu moc nenajdete, my proto návštěvu vynechali, ale věřím, že za příznivého počasí je tento park pro děti jedno z MUST VISIT míst na Krétě.


Co vidět s dětmi Kréta

Pirátská plavba


Vyzkoušeli jsme si také, jaké je to být pirátem a využili turistické nabídky plavby na pirátské lodi, která obsahovala též zastavení na koupání a šnorchlováni.


Co dělat s dětmi na Krétě

Odvážnější si mohli skočit do vody přímo z lodi a na děti čekal pirátský poklad. Každé si mohlo zatočit kormidlem, natisknout tiskátko na ruku a odnést si čokoládový penízek.


Kréta s dětmi

Zvolili jsme 3 hodinovou plavbu a myslím, že to pro malé dítě bylo absolutně dostačující. Delší by už byla spíše na škodu.


 

Pořiďte dětem DOVÁDĚNÍK


Zážitková kniha dětství. Designové foto album s 33 zábavnými úkoly k dostání ve verzi 1-6 let a 6-12 let.

Zážitkové dětské foto album
 

Sfendoni Cave in Zoniana

Další možnost, jak se schovat před deštěm či silnými slunečními paprsky je návštěva jeskyně Sfendoni cave in Zoniana nacházející se hodinu autem na západ od Herakleionu. Cena dospělé vstupenky činí 6 euro.


Kréta s dětmi když prší

Creti.co


Reptisland


Další zajímavou aktivitou pro děti, která je skvělým záložním plánem pro případ špatného počasí, je Reptisland. Terárium exotických plazů, kde si můžete hezky zblízka prohlédnout mnoho zajímavých druhů živočichů a ti odvážnější si třeba mohou pohladit hada, nebo si ho dokonce nechat zavěsit na krk.

co dělat s dětmi na Krétě když prší

Limnoupolis


Hledáte trochu vzrušení a rozptýlení od klasického povalování na pláži? Vydajte se za vodní zábavou do aquaprku Limnoupolis (pozor sezonní provoz) na okraji starobylého městečka Chania.


Aquapark na Krétě s dětmi

limnoupolis.gr


Minoan's World the 9D Experience


A teď něco co zaujme třeba i tatínky. 9D kino nabízí nevídaný zážitek z podívané - pohyblivými sedačkami a 3D brýlemi to nekončí.


Kam vyrazit Kréta s dětmi

V rámci návštěvy se můžete těšit na návštěvu 3D muzea a v rámci kina pak na promítání 4 filmů v celkové délce 30 minut (Uvítání, krásy Kréty a na konec 5minutová jízda na horské dráze). Zvládnete dojet až do cíle?


zábava na dětskou narozeninovou oslavu

Líbil se vám článek? Přihlaste se k odběru baby friendly zábavy a výletů po ČR i zahraničí.




Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page