top of page

Divočina na dotek

Vyrazte s dětmi do přírodní rezervace za volně žijícími sysli a využijte šance dostat se k těmto jinak plachým zvířecím kamarádům blíže, než kdy předtím.

 

Louka za paneláky, na první pohled obyčejné místo. Na ten druhý už tu ale najdete něco zajímavého. Při procházce se okolo vás sem tam mihne malé zvířátko, které z vaší přítomnosti strach rozhodně mít nebude. Hele to je sysel a další a další...

Tenhle neohrožený tvoreček si tu v městském parku Radouč v Mladé Boleslavi díky svačinkám od kolemjdoucích natolik zvykl na jejich přítomnost, že i po zákazu krmení zůstává lidem na blízku.


Stačí se přikrčit, dřepnout nebo posadit do trávy, natáhnout ruku a na prvního zvířecího návštěvníka nebudete dlouho čekat.

Popularita tohoto parku je obrovská, takže neočekávejte, že tu budete sami. Lidmi se to tu jen hemží a pokud chcete mít soukromí, jistě se vyplatí vyčkat na méně frekventovanou denní dobu.


I za plného chodu v parku ale sysla určitě spatříte. Stačí mít oči na stopkách.

Výlet na syslí louku už snad ani nemůže být méně náročný. Auto zaparkujete na parkovišti mezi domy, hned vedle louky. Pak už stačí jen pár kroků a je vystaráno.


Můžete se proto vydat třeba s kočárkem nebo sotva chodícími dětmi. Vezměte si deku, posaďte se, pohrajte a pozorujte krásu přírody. Jen prosím sysli nekrmte.

Přejeme vám krásný výlet plný nových zážitků.

 

Líbil se vám cestovní TIP? Sledujte @Duckie_on_the_way na Facebooku či Instagramu



Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page