top of page

Dovolená s dětmi - Atrakce pro děti na Tenerife

Plánujete dovolenou s dětmi na Tenerife? Tak tahle místa byste rozhodně neměli minout. Inspirujte se našimi tipy na zábavné výlety po ostrově s dětmi.

 

Loro parque


Pokud milujete zvířata, pak tohle místo je absolutní top v tom, co určitě na Tenerife s dětmi neminout. Loro parque je unikátní záchranná stanice spojená se zoo, která kromě procházky v blízkosti zvířat nabízí i něco navíc. V ceně vstupného tu máte příležitost zažít několikrát denně dech beroucí zvířecí show. Na výběr máte hned ze čtyř a skvělá zpráva je, že je během návštěvy můžete hravě absolvovat všechny. DOPORUČUJI OPRAVDU ŽÁDNÉ NEMINOUT.


Zvířecí show v Loro Parku


KOSATKY


Za absolutní highlight celého parku považuji představení kosatek, které je k vidění dvakrát denně v obří vodní aréně.

Tip: Pokud chcete zažít show opravdu na vlastní kůži a venku je hezky, máte oblečení navíc nebo velkou pláštěnku, pak doporučuji posadit se na židle označené jako SPLASH ZONE, tedy zóna, do které stříká voda. Upozorňuji, že se rozhodně nejedná o pár kapek, ale cílené cákání kosatčími ocasy do diváků, takže buďte připraveni, že budete durch.

 

DELFÍNI


Další úžasnou show je cvičení s delfíny. Uvidíte, do jaké výšky je delfín schopný vyskočit, jak se umí vozit po ocase, skákat salta, synchronizovaně plavat s ostatními, hledat předměty po slepu nebo vyhazovat své cvičitele do vzduchu.



LACHTANI


Budete se divit, jaké divadlo a legraci umí lachtani na své show předvést. Těšit se můžete samozřejmě i na zajímavé povídání, triky, skoky a šplouchání do davů. Nebojte se, pokud nemáte o mokrý kabátek zrovna dvakrát zájem, stačí se posadit dále. Neusíte mít strach, skvělý výhled máte ze všech míst arény.



PAPOUŠCI


Poslední z vystoupení, které je v Loro parku k vidění je ptačí show. I tu doporučuji navštívit. Barevní papoušci nejrůznějších velikostí vám tu budou lítat tak blízko nad hlavami, že ucítíte vítr ve vlasech z jejich křídel.



Kromě jednotlivých vystoupení je tu k vidění samozřejmě i mnoho dalších zvířat, stejně jako v jiných zoo. Najdete tu i malou horskou dráhu i hrádeček na hraní pro menší děti.



Do Loro Parku, který se nachází na severním pobřeží Tenerife ve městě Porto de La Cruz, jezdí z centra pravidelný spoj v podobě výletního vláčku, který je pro návštěvníky zdarma.

 
 

Siam park


Pokud máte alespoň trochu větší děti, pak si jistě nesmíte nechat ujít ani Siam park, největší Aqua Park na ostrově.


Máte-li rádi výzvy, že zdejších atrakcí si určitě vyberete. Místní atrakce jsou rozděleny do tří sekcí na rodinné, adrenalinové a relaxační.



Zatímco s rodinou vás čeká pohodu já v bazénku pro nejmenší či projížďka na kruhu areál parku, v adrenalinové části si můžete vyzkoušet třeba Shingu - nejrychlejší vodní dráhu na světě.


Tento největší vodní park v Evropě najdete na jiho-zaoadnim pobřeží v turisticky popularní destinaci Costa Adeje.


Siam_park_deti

Pokud plánujete navštívit Loro park i Siam park, pak je možné nakoupit double tickets za výhodnější cenu.


Light park - Chinese Lantern World


Pouhých 10minut jízdy autem od Siam parku na vás čeká další zajímavá atrakce nočního charakteru. I přesto, že je její návštěva nutná až po setmění, doporučila bych ji zejména menším návštěvníkům, které jistě ohromí.



Dospělákům se může zdát možná trochu kýčovitý, ale dětem tisíce světýlek jistě oči rozzáří.


Velice příjemně nás překvapila místní restaurace v cirkusovém šapitó. Upřímně jsem tu čekala hranolky, langoše a párek v rohlíku. Místo toho nás ale ohromilo příjemně vypadající místo plné květin a pohodlí s malinkými stolečky pro děti i pohodlnými gaučíky pro dospělé. Jídlo bylo výborné a navíc jsme stihli i hudební show, která nás i děti bavila.



V kromě světelných soch v parku bylo také pár dalších zajímavostí v podobě svítících houpaček nebo chodníku s měnícími barvami, a taky pár lapačů peněz v podobě mašinky, šlapacího hradu a malé pouťivé houpací lodě.



El Teide


Dost bylo parků, je na čase vidět také něco z přírody. Jestli chcete vidět pravou tvář Tenerife, jistě byste neměli vynechat návštěvu národního parku Teide, ve kterém se tyčí nejvyšší hora ostrova a zároveň 4. nejvyšší sopka Evropy - Pico del Teide.


Pico_del_Teide_Tenerife_s_detmi

Těsně pod její vrchol se za příznivého počasí dostanete pohodlně lanovkou (nebo cestou po svých). Na úplný vrchol už se ovšem dostane každý den jen pár vyvolených s povolením. O to je nutné žádat předem online.



Výlet sem vám ale jednoznačně doporučuji , i kdyby lanovka nejezdila. I s malými dětmi se tu můžete kochat úžasnými scenériemi přímo ze silnice nebo si udělat jen krátkou procházku po sopečných pláních.


tenerife_s_miminkem

Počítejte ale s tím, že tu dost fouká. Nedejte na to, že na pláži je hezky a pořádně se oblečte. Určitě si vezměte vezměte teplou nebo větru odolnou bundu a třeba i čepici, někdo možná nepohrdne že ani rukavicemi (záleží na ročním období - my vyrážíme v únoru).


Roque Cinchado


Výletem k sopce ale cesta nekončí, kousíček odsud se nachází krásný turistický okruh Roque Cinchado s výhledy na úžasné tvary místních sopečných skalisek, který zvládnete s přehledem i s dětmi nebo s nosítkem. Čeká vás pohodová procházka tak na hodinku, více méně po rovině.



Co dalšího byste si neměli nechat uniknout? Jednoznačně koupání v místních přírodních bazénech tvořených skalisky na pobřeží nebo třeba v místních bazénech u pobřeží.


kam_v_zima_na_dovolenou_s_detmi_k mori

Absolutní nutností je samozřejmě také projít se po černé sopečné pláži a ideálně si tu s dětmi postavit hrad z písku.


cerna_plaz_tenerife

Ať jste kde jste, obyčejná dětská zábava prostě ke šťastnému dětskému životu patří.

 

Ty nejkrásnější společně vzpomínky si můžete uchovat díky zážitkovému deníku Dováděník a společně s ním plnit zábavné úkoly každodenního dětského života.


foto_kniha_dovolena
 

Motýlí dům Mariposario del Drago


Za nepříznivého počasí se můžete vydat do indooru a kochat se krásami variace barev motýlích křídel v domě plném poletující krásy.


motyli_dum_tenerife

Foto: Flickr.com


My tuto atrakci bohužel neznáme z osobních zkušeností, ale z doporučení místních je lepší vyrazit dopoledne, kdy je nižší návštěvnost a motýli jsou živější.

 

Přihlaste se k odběru další inspirace na výlety a zábavu.


Na výletě s dětmi v Praze? Inspirujte se zajímavými tipy na indoorovou zábavu v okolí.



Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page