top of page

Stezka zábavy v Praze Běchovicích

Příjemná procházka, zábavné aktivity i krásná dětská hřiště - to je nová stezka zábavy v Běchovicích. Dorazíte?

 

Hledáte inspiraci, kam vyrazit s dětmi nedaleko centra Prahy za venkovní pohodovou zábavou?

Vyzkoušejte naši stezku zábavy!

Hlavní benefity stezky

  • Pohodová procházka se zábavnými aktivitami na trase.

  • Na trase najdete hned 4 dětská hřiště, 2 hřiště na posilování.

  • Jeden z okruhů stezky je vhodný i pro malé cyklisty (vede po cykostezce mimo silnici).

  • Žádné nervy z cesty - Vlakomilové se k nám dostanou z centra Prahy za 30 minut a vystoupí ke startu stezky to mají jen pár kroků. Přímo u stezky je také autobusová zastávka a záchytné parkoviště.

  • DIsk golf zdarma na trase.

  • Máte-li pejska potěší vás také cvičiště pro psy na trase.

  • Možnost krmení kachen.

  • Restaurace a obchod na trase.

Start stezky


Stezka začíná na okraji lesoparku v bezprostřední blízkosti vlakové a autobusové zastávky Nádraží Běchovice střed.


Co s sebou


Chcete-li si výlet užít se vším všudy, bude se vám hodit pár věcí na cestu. Přibalit si kromě svačinky můžete:

  • Kousek křídy

  • Kousek papíru a tužku

  • Frisbee nebo disk

  • Míček

  • (Kolo nebo odrážedlo)


Okruhy


Celá trasa měří 6,5 km a skládá se ze dvou menších okruhů (severního a jižního) během nichž naleznete celkem 26 stanovišť se zábavnými úkoly a mnoho další zábavy.


JIŽNÍ OKRUH - 4,5 km - 18 stanovišť


Rozhodnete-li se absolvovat jižní okruh, vydáte se objevovat běchovické "centrum", projdete se kolem školy a školky, navštívíte dva místní rybníky a v neposlední řadě také tři krásná dětská hřiště.


Obzvláště na prvním z nich, které vás čeká hned ze začátku trasy (stanoviště č.3), budou mít děti bezpochyby spoustu příležitostí vybít přebytečnou energii, kterou nabyly při cestě vlakem.

 

Máte-li zájem o nákup Dováděníku - pak se vám nabízí také skvělá příležitost osobního odběru zdarma! Najdete na nás na trase stezky mezi stanovištěm 4 a 5 (předchozí domluva nutná) . Užijete si tak krásný výlet, ušetříte na poštovném a navíc získáte krásný dárek a vzpomínku na dětská léta vašich nejmilejších.

 

Mezi další zastávky pak patří dva běchovické rybníky, kde s trochou štěstí budete moci nakrmit kačenky, fotbalové hřiště s vedlejším zeleným prostorem pro hraní a další zajímavosti.


Cestou jižním okruhem navštívíte také například Běchovický dvůr s jeho krásnou dominantou červených koní, kde se můžete občerstvit v místní restauraci s venkovním posezením. V letních dnech jistě oceníte také osvěžující rosení, které je zabudováno v zemi nedaleko sousoší (Najdete spouštěč?;-))


SEVERNÍ OKRUH - 2 km - 7 stanovišť


Rozhodnete-li se pro procházku severním okruhem, pak vás cesta zavede do místního lesoparku, daleko od nebezpečných silnic. Stezka je proto bezpečná a vhodná i pro malé cyklisty, nebo rodinou projížďku na kole se sedátkem pro nejmenší.


Mimo aktivit dětské stezky se můžete začátkem druhého okruhu těšit hned na několik dětských a sportovních hřišť.


Jako první na trase, a to hned na samém začátku stezky, se nachází sportovní hřiště na posilování. Rodiče tak dostanou prostor si zacvičit a děti pohrát.

O pouhých pár stanovišť dále si přijdou na své zejména děti a milovníci vlaků.

Zde si můžete vydechnout, pohrát, ale také z bezpečné vzdálenosti pozorovat kolemjedoucí vlaky, kterých se na této frekventované trase zcela jistě nabažíte do sytosti.

Další hřiště na trase na sebe nenechá dlouho čekat. Zajděte sotva pár kroků a už se může zase dovádět. Tentokrát se ale jedná o náročnější cvičení pro pokročilejší sportovce. I děti si tu ale jistě vymyslí svoji zábavu.

Dále pokračuje prašná cyklostezka poklidnou procházkou dále do lesoparku. Tady konečně naplno využijete potenciálu svých bicyklů. Jelikož cesta je trochu táhlejší. Ani pěšky se však nebudete nudit, zejména pokud si s sebou do batůžku přibalíte létající talíř (ještě lépe disk). Po celé trase jižního okruhu dováděnické stezky rozprostírá také disk golfové hřiště, které je přístupné zdarma pro všechny.



Doprava

  • Vlakem - Do zastávky Nádraží Běchovice střed. Přímé spoje z Masarykova nádraží a Hlavního nádraží nebo třeba Libně

  • Metrem a autobusem - Metrem na Černý most a odsud 250 na zastávku Běchovice - zde můžete navázat na stezku u stanice č. 6, která je přímo v parku u zastávky nebo dojít pěšky (500 m) na start

  • Autem - v Běchovicích nemáme modré ani placené zóny - zaparkujte kde je libo. Nejbližší parkoviště (P+R) najdete přímo u Nádraží Běchovice střed. Parkování je tu zdarma na 12 hodin.

Mapa trasy

Řešení úkolů


Správné odpovědi a další informace k úkolům jednotlivým stanovišť naleznete



Přejeme vám pohodový den :-)

Bavte se a inspirujte každý den 

Sledujte naše sociální sítě a žádná legrace vám už neunikne.

  • Facebook
  • Instagram
mesic.png

Co by měly děti zažít dřív, než půjdou do školy?

Odpověď Vám přináší DOVÁDĚNÍK

Originální dárek s celoživotní hodnotou

hvezdy.png
hvezdy.png
hvezdy.png
bottom of page